Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Op vakantie met 4 Old English Sheepdogs en een Whippet
Deel deze pagina

4000 kilometer: op vakantie met 4 Old English Sheepdogs en een Whippet

Sinds 2 jaar zijn wij trotse bezitters van een camper. Geen nieuwe hoor, dat kan bruin niet trekken, maar zeker niet nieuw omdat de camper “hondproof” moet zijn. Wij nemen namelijk iedere vakantie onze honden mee.

De jaren ervoor brachten we onze Whippet naar een vriendin of zij kwam bij ons thuis op de honden passen, maar gaandeweg de honden ouder worden merken we dat ze liever bij ons blijven en meegaan. Geen probleem, dan maar de vakantie aanpassen aan de honden, we gaan nu niet naar landen waar het erg warm is in de zomer, er moet niet teveel toerisme zijn en vrij kamperen vinden we wel heel erg fijn.

Dit jaar hadden we een vakantie naar Noord Frankrijk gepland. We zijn 4 weken voor de vakantie van gedachten veranderd en hebben een lange reis gemaakt naar Beieren in Duitsland, daarna door naar Litouwen en terug via Polen.

Afghanenshow

In Beieren moest Mark een proef afleggen bij een Afghanenshow, hij moet hiervoor dit jaar keurmeesters examen doen en dus mee keuren met andere officiële keurmeesters. We hadden een prachtige camperplaats vlak bij het showterrein. Mensen keken wel wat vreemd toen we met de honden in het nabijgelegen oerbos gingen wandelen…..; wat deden deze bobtails nu hier op een windhondenshow? Onze honden genoten met volle teugen, 2 dagen lang hebben we met ze gewandeld in de bossen die daar eindeloos leken te zijn. Ik was eerst bang voor veel teken, we hebben er niet 1 op onze honden gevonden!

Boswandeling in nabijgelegen oerbos

Via Dresden naar Litouwen

Na het verblijf in Dinkelsbühl vertrokken we via Dresden naar Litouwen, waar we 4 dagen over konden doen. We hadden onze Oprah ingeschreven op een dubbele Internationale tentoonstelling in Druskininkai. De tocht door Polen viel ons mee, er wordt hard aan de wegen gewerkt, af en toe was het afzien op slechte wegen. Omdat je vrij mag parkeren in de natuur hadden we iedere dag een prachtige plek om te overnachten en lange wandelingen te maken met de honden. Een ietsepietsie vervelend nadeel is wel dat Oprah ( die de bijnaam Miss Piggy heeft) er ook iedere keer werkelijk als een klein zwijntje uitzag na het wandelen, die kan eenvoudig niet schoon blijven!

Vrij parkeren in de natuur

Een dag voor het showweekend kwamen we aan in Druskininkai, een prachtig plaatsje met natuurlijke waterbronnen in het zuiden van Litouwen. Nooit verwacht dat het daar zo warm kon zijn….30 graden. We besloten op een camping te gaan staan waar we stroom hadden en de airco in de camper aan konden doen. Oprah onder de douche gedaan en laten drogen in de zon, geborsteld en klaar waren we voor de show van de volgende dag. De eerste dag verloor ze van een mooi teefje uit Rusland, maar de tweede dag werd ze beste van het ras en werd ze bij de laatste 5 in de groep geplaatst.

Strand en zand

Een dag later hebben we Litouwen verlaten en zijn richting Gdansk gereden, in het Noorden van Polen. Ook daar hadden we het weekend erop ingeschreven op een Internationale show. We hebben met de honden heerlijke dagen doorgebracht op het strand en in de bossen, op een schiereilandje net boven Gdansk. Vrije camperplaats in het bos, 200 meter lopen tot op het strand en dan eindeloze wandelingen over het strand zonder ook maar iemand te zien! De honden genoten met volle teugen en sliepen ’s nachts heerlijk op hun eigen plekje in de camper. Strand en zand maken schone witte vachten, dus Oprah hoefde voor de show in Sopot alleen maar even doorgeborsteld te worden om weer netjes voor de dag te komen.

Strand en zand

In Sopot kregen we nog bezoek van Kasia, die een “pup”, inmiddels bijna 2 jaar oud, van ons heeft. Ze had 8 uur gereden om hem aan ons te tonen, wat vonden we dat geweldig! Oprah werd op deze show ook beste van het ras en in de groep 2e geplaatst, wat waren we trots op haar! Met deze overwinning heeft ze ook de punten bij elkaar om zichzelf “Internationaal Kampioen” te mogen noemen. Voor ons blijft ze echter Miss Piggy….een uur na de show was ze alweer in een dikke modderplas gedoken… titel of niet 🙂

Oprah

Ooievaars

Het Noorden van Polen staat bekend om de ooievaars en prachtige meren. We hebben inderdaad honderden ooievaars en nesten gezien, evenveel meren, waar kristalhelder (koud brrr) water in was, en waar wij en de honden in konden zwemmen. Na een tour van bijna 3 weken reden we weer in Duitsland, waar we eerst op visite gingen bij een fokster die pupjes van onze Tom had liggen. We werden verwelkomd met heerlijke taarten en daarna een BBQ. De honden konden lekker in hun tuin met de andere honden spelen en de pupjes werden geknuffeld en bekeken. ’s Avonds zijn we naar Berlijn gereden om de volgende dag de kasteeltuinen in Pottsdam te bezoeken, de moeite waard! De honden mochten het kasteel niet mee naar binnen maar dat was ook niet nodig, de tuinen waren prachtig.

Pottsdam

Als we een euro voor iedere foto die van onze honden genomen werd zouden krijgen waren we rijk geweest…. Vooral bij de Japanse toeristen waren we een bezienswaardigheid, iedereen wilde met ze op de foto. De vakantie was weer voorbij, en het is weer aangetoond : vakantie, showen en honden gewoon lekker laten genieten is mogelijk! Geen laarsjes, haarspray of gekke dingen nodig om een hond gewoon lekker hond te laten zijn en toch mee te doen aan shows! Wij, en zeker de honden hebben genoten! Hoe we dat weten? Ze springen hier thuis de camper in op het moment dat de deur opengaat en met moeite kunnen we ze dan overtuigen om eruit te komen….. 😀

Vakantiepret MET honden, we willen niet anders meer!