Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Bobtail Lola nog steeds vermist
Deel deze pagina

Bobtail Lola nog steeds vermist

Sinds 16 augustus is Lola zoek. Tijdens een wandeling in het Drentse Steggerda is zij vreselijk geschrokken van jagers en het daaropvolgend noodweer. Ze verdween uit het zicht van haar baasje Joke. Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en zijn Joke en Lola nog steeds niet herenigd. We hopen door opnieuw aandacht te geven aan deze vermiste Bobtail dat er misschien iemand met een tip kan komen.

Lola is een van Joke’s drie uit Spanje geadopteerde honden. Zij was daar bij een temperatuur van meer dan 40 graden gedropt. Haar vacht was zo dik en vies dat de voorpoten aan de achter poten verklit waren zodat lopen bijna niet mogelijk was. Lola was de laatst achtergebleven hond van een heel koppel honden die samen waren opgegroeid. Tot dan toe waren ze altijd samen gebleven.

Prodean

In een van de buitenwijken van La Linéa de la Concepción bevindt zich de Perrera van La Linéa. Deze Perrera was tot voor kort het eindstation voor veel dieren. De procedure van de Perrera van La Linéa was simpel: binnengekomen dieren hadden een verplicht verblijf van 10 dagen. Kwam de eigenaar zijn huisdier niet opeisen, vond het dier (op vaak brute wijze) de dood. Tot dan toe waren de honden altijd samen gebleven. Ze waren gedoemd om gedood te worden. Ze zijn uiteindelijk van de dood gered door de stichting Prodean in La Linea. Dit asiel ligt naast deze Perrera. Pedro, de beheerder van het asiel, haalt wekelijks de honden uit de Perrera.

Popke, Orsie en Lola

Na het overlijden van haar hond Prins (13 jaar) besloot Joke dat het zonder hond voor haar niet goed was. Dus ging ze op zoek naar een hond op leeftijd. Een hond die hard een huis en een baasje nodig had. Ze kwam uit bij de honden van de stichting Prodean en zag eerst Lola maar het bleek dat die elders opgevangen zou worden samen met een andere hond Popke. Om die reden besloot ze te kiezen voor een van de zes anderen honden, dus kwam Orsie overvliegen.

Maar Orsie had heimwee naar de andere honden, dus liet ze ook Popke naar Nederland komen. Dat leek logisch want zij is de moeder van Orsie. Tot haar verbazing bleef er toen nog een jonge Bobtail, gescheiden van haar familie, in Spanje achte. Dus besloot Joke dat ook het laatste familielid naar Nederland mocht overkomen. Dat was Lola.

16 augustus…

Joke was ontzettend blij met haar drie honden. Lang heeft ze van dit trio niet kunnen genieten. Lola is al bijna een half jaar vermist en er is geen spoor van haar! Het noodlot sloeg toe op 16 augustus toen Joke samen met haar drie kameraden wandelde in het Landgoed Eese. Een gebied, waar de provincies Drenthe, Friesland en Overijsel samenkomen. Het plotseling schieten van jagers in het veld naast het viertal en het daaropvolgende onweer, deed de honden en Joke schrikken. De twee honden Orsie en Lola, die met een riem aan elkaar verbonden waren schoten los. Orsie kwam na enkele minuten terug met de lege halsband van Lola. Lola bleef weg en Joke ging dagen op zoek naar haar vermiste huisdier.

Lola moet gevonden worden!

Joke geeft de moed niet op en is vastberaden om de familie weer compleet te maken. Wie heeft Lola gezien? Heb je zinvolle tips om Joke te helpen haar Lola terug te vinden, of heb je misschien Lola ergens zien lopen. Twijfel geen moment en neem direct contact met ons op!

Algemene informatie over Lola

Geboortedatum: 04-08-2005
Chipnummer: 941000011489117
Ogen: Wall-eyed, blauw linker oog en bruin rechter oog.
Vacht: Geschoren, maar kan inmiddels al weer langer zijn.
Uiterlijke kenmerken: Twee zwart/grijze oren
Staart: Gecoupeerd
Datum van vermissing: 16 augustus 2010
Plaats van vermissing: Landgoed Eese, Drenthe Nederland