Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Charlotte Calmerman-Van Wauwe: de vrouw achter de illustraties
Deel deze pagina

Charlotte Calmerman-Van Wauwe: de vrouw achter de illustraties

Bij het opzetten van deze site waren we op zoek naar een eigen gezicht. Charlotte kennen we inmiddels al een tijdje en bescheiden als zij is, heeft ze nooit verteld wat voor ontzettend groot talent zij is. De meeste mensen kennen haar voornamelijk als de eigenaresse van Smilla en die Belgische met Zweeds accent. Maar velen weten niet dat Charlotte met veel toewijding een grote rol speelt in het gezicht van deze site. Haar karakteristieke illustraties waarin je haar humor zo goed naar voren ziet komen, zijn uniek. Voor wie Charlotte nog niet kent…wij stellen haar voor!

Charlotte de OES-liefhebber

Charlotte haar liefde voor de OES begint toen ze nog als klein meisje in Zweden woonde en daar het droevige verhaal las over “The Shaggy Dog”. Dit verhaal gaat over een eenzame OES die niemand wou… Ze wist het toen zeker en haar beslissing stond dan vast: “als volwassene zou ik een OES kopen.”

Charlotte vertelt haar verhaal verder: “Mijn familie hadden Collies en jachthonden en er was geen plaasts voor een Old Eglish Sheepdog en later heb ik mij laten overtuigen dat Airdales beter waren…In 1991 had ik eindelijk mijn zin en Guiness kwam bij ons. Een pittige en heel intelligente OES.”

Nadat Guiness overleden was kwam ze terecht bij Rosita Guerand en kocht ze daar Brwyn’s Tabberd. Terugkijkend naar het verhaal over de eenzame OES kon ze maar 1 naam voor hem bedenken: Shaggy. Ruim 2 jaar later komt ook Smilla bij haar wonen. “Twee lieve honden die ik nooit zou kunnen missen- alle twee echte komedianten en mijn trouwste en beste vrienden.”

Charlotte begint met Shaggy wat shows te bezoeken. Maar met Smilla wordt zij pas echt actief. “Showen is een leuke hobby geworden waar ik toffe mensen ontmoet en altijd iets leer – en ik kom altijd met grappige verhalen thuis.”

Charlotte de creatief

“Sinds ik een pen kon vasthouden heb ik tekeningen gemaakt – zelf op het behangpapier als er niets anders was…Ik had mijn eerste officiële tentoonstelling toen ik 13 jaar was. Sinds die tijd volgden er meerdere in verschillende landen waar ik heb gewoont.”

Charlotte schildert in olie, gouache of inkt – figuratief of nonfiguratief. “Het is mijn gemoedstoestand wat mij de inspiratie geeft. Tussendoor heb ik schilderijen ontworpen op bestelling voor huisdecoratie. Ik heb logos, kledijpatronen, CD’-omslag ontworpen en kinderboeken geillustreerd. En nu… Nu vind ik het een leuk om deze site illustreren.