Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Het “Nationaal Hondendiner” Nederlandse Kankerfonds voor dieren

Op 30 juli kreeg ik een mailtje van mijn dierenarts Johan de Vos van Dierenziekenhuis Zeeuws Vlaanderen. Hij zou graag eens met mij van gedachten wisselen over een activiteit van het NKFD (Nederlandse Kankerfonds voor dieren) die ze gingen organiseren. Of ik dit onder de aandacht van de rasverenigingen kon brengen. Afspraak gemaakt en één en ander doorgenomen.

Deel deze pagina

Een dagje naar het strand met het NKFD

Ik werd natuurlijk gelijk heel erg enthousiast en beloofde mij in te zetten voor dit evenement. Wat ik even over het hoofd zag was dat ik het weekend waarin dit evenement viel me ook al beschikbaar had gesteld voor het kankerfonds voor kinderen. 2 maal per jaar ga ik bloemstukken maken en verkopen tijdens de tuindagen van Beervelde (België). Met wat overleg toch besloten om me te gaan inzetten voor beide evenementen. Zal zwaar zijn maar ach. Het is maar voor 1 keer. We zijn geen 20 meer ☺ maar dit moet lukken.

Het “Nationaal Hondendiner” zoals de activiteit genoemd werd van het NKFD kreeg mijn volle aandacht. Het was kort dag. 10 oktober zou het evenement al moeten plaats vinden. We moesten natuurlijk sponsoren zoeken, mensen vinden die demo’s wilden geven. Vrijwilligers. En ook al reclame maken voor dit evenement.. Diner voor honden. Dat sprak me natuurlijk wel aan. Denkende aan de “Natte Neuzen” wandeling van een aantal jaren geleden kreeg ik gelijk de foto van Nel Koppers (gemaakt door Gerrit de Boorder) in mijn vizier. Eerst Nel gevraagd of zij het erg zou vinden dat we deze foto zouden gebruiken voor reclame voor het evenement van het NKFD. Het is een goed doel. Voor Nel dus geen probleem. Toen Gerrit, de maker van de foto benaderd. Gerrit vond het ook prima. Zodoende circuleerde de foto van een spaghetti etende Nel samen met haar Bowy op veel plaatsen. Mensen om een demo te geven werden redelijk snel gevonden MAAR de NNFC (Nederlandse Newfoundlander Club) wilde graag een demo geven in samenwerking met de Reddingsbrigade. Dit bleek dus niet zo’n makkie te zijn. Het is gelukt maar wat heeft dat stress gegeven voor de organisatie.

En al snel was het 9 oktober. ‘s morgens vroeg mijn bedje uit richting Beervelde. Voorbereidend werk was gedaan. Vandaag alleen bloemstukken maken en verkopen voor het kankerfonds voor kinderen. Al vroeg in de morgen werd onze stand “gekeurd” en voor de 25e keer op rij werd de strand met goud bekroond. De hoogste onderscheiding die je kunt krijgen. Kijk naar de parasol. Werk voor 4 personen gedurende 3 dagen. Dat mag beloond worden.

Nederlandse Kankerfonds voor Dieren

Volgende morgen weer vroeg mijn bedje uit. Nu eerst richting Terneuzen om spullen te laden die mee moesten voor het evenement van het NKFD. Auto nokkie, nokkie vol. Onvoorstelbaar wat daar in kan. Aangekomen in Renesse eerst met mijn auto tot bij het paviljoen gereden om de laatste dingen te lossen. Viel heel wat te regelen om deze dag tot een succes te maken.
Marinka en Marjan gingen de wandelingen uitzetten. Gelukkig had ik nog een bolderkar in mijn auto. Deze kwam goed van pas. Rond 11 uur stond het meeste op zijn plaats en kwamen de eerste deelnemers zich melden.

Nederlandse Kankerfonds voor Dieren

Ik heb gedurende de dag alle demo’s gezien en heb HEEL veel respect voor de mensen die zich belangeloos hebben ingezet om dit evenement tot een top evenement te maken. Wat een kanjers die mensen van de NNFC. Ik en velen met mij hebben zo genoten van hun demo’s. De Delta Reddingshonden hebben een staaltje reddingswerk laten zien. Was ook super om te zien.

De Delta Reddingshonden

Hondenschool Martin Gaus uit Goes was ook aanwezig met de nodige trainings artikelen. Jammer dat ik mijn eigen honden niet bij had. Die hadden zeker wel een sprintje gemaakt over het parcours. Zorro had de tunnel dan wel 10 keer genomen denk ik. LOL. Heb de nodige honden en baasjes het parcours zien doen. Vooral voor honden die nog nooit door een tunnel zijn geweest was het een uitdaging. Trouwens ook voor hun baasjes ☺

Hoogtepunt was voor ons natuurlijk de film opnames voor Omroep Zeeland. Arielle had zich beschikbaar gesteld om samen met Paris Spaghetti te eten op z’n hondjes. Dit heeft heel erg leuke beelden opgeleverd.

Nederlandse Kankerfonds voor Dieren

Onze Douwe heeft zich heel de dag belangeloos ingezet om foto’s te maken van dit evenement. Trots op onze Douwe Moerland.
10 oktober is een lange dag geworden. Om 5 uur op en pas de volgende ochtend om 3 uur in bed. Volgende morgen vroeg alle spullen die terug meegekomen waren uit Renesse in Terneuzen afgeleverd. Toen doorgereden naar Beervelde voor de laatste dag bloemschikken en verkopen.

Hoe moe ik ben na zo’n weekend hoef ik vast niet uit te leggen. Maar heb er zo’n super goed gevoel over. Beervelde, kankerfonds voor kinderen heeft € 1600,- opgeleverd. NKFD opbrengst is nog niet bekend.