Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Eén ervaring én twee kanjers rijker
Deel deze pagina

Eén ervaring én twee kanjers rijker

In maart 2009 kwam Lobke in ons gezin, een lieve Bobtail teef van 2 jaar. Samen met Lobke haar eigenaren Edy en Marliena de Nijs van de Old English Sheepdog kennel Cuddle Corner hebben we shows met haar gelopen, waar ze het heel goed deed. In 2011 hebben we in overleg met hun met Lobke (Godutch of Snowboot Bears) en Enco (Incognito of Snowboot Bears) een nestje gedaan.

Vrijdag avond 13 mei 2011 was onze Lobke heel onrustig, maar daarna hebben we toch een rustige nacht gehad. Zaterdag 14 mei wilde ze buiten constant tussen de planten kruipen. Marliena de Nijs, van de Cuddle Corner, kwam even kijken en ineens zagen we dat Lobke een wee kreeg. We zijn naar binnen gegaan en vrij kort daarna is haar eerste pup geboren. Dat was rond half 12 ’s morgens en ‘s avonds rond half 6 is de laatste geboren. Lobke kreeg 4 teefjes en 3 reutjes . Met een reutje ging het niet lekker en ondanks alle inzet van ons hebben we hem tot ons groot verdriet na een tijdje in moeten laten slapen Maar we hebben ook vele mooie herinneringen aan dit prachtige nest.

Eerste keer

Elke dag de pups wegen, kijken of ze goed aankomen.
Elke dag de pups wegen, kijken of ze goed aankomen.

Een hele mooie ervaring zijn we rijker door dit eens mee te maken, voor het eerst een wormen kuur, voor de eerste keer geweekte brokjes, nageltjes knippen enz enz. Het is elke dag een genot om naar te kijken en te verzorgen. Ik heb 5 weken in de kamer geslapen. De eerste weken kwamen Edy en Marliena ons iedere dag even helpen.

Dan komen op een gegeven moment de telefoontjes van mensen die willen komen kijken voor een pup. Zelf zouden we er eentje houden en de fokker van de Cuddle Corner ook. Dan het moment dat ze van de werpkist naar een puppyren gaan, ook zo leuk. En dan………… voor de eerste keer lekker buiten spelen en de konijnen ontdekken, voor de kooi hebben ze wat uurtjes doorgebracht. De eerste inenting bij de dierenarts, de ogen laten checken bij de oogarts, wat een bekijks heb je overal. Ook zijn Marliena en ik met alle pups naar de basisschool geweest in ons dorp.

Afscheid nemen

Wat heb je toch een bekijks met zoveel “samsons”Dan komt het moment van afscheid nemen van 2 pups, 10 juli is het dan zover, wat vonden we dit moeilijk. Deze dag ging er een teefje en een reutje weg naar 2 hele leuke gezinnen. Er blijven er nog 4 achter en we hadden zelf besloten dat we een reutje zouden houden, we noemen hem Kay. En dan als de pups 14 weken oud zijn gaat er nog een teefje weg. Ook weer een heel moeilijk moment, maar ze gaat naar hele lieve mensen en ze wonen nog eens in de buurt ook.

Daarna hebben we toch weer een tijdje met nog 2 extra pups gezeten, maar ook hier hebben we heel veel van genoten en als je ze dan uit gaat laten: wat heb je toch een bekijks met zoveel “samsons”.

En toen bleven er twee

De pups zijn 5 maanden als er nog een teefje weggaat. Nou, ik kan je vertellen dat dit heel erg zwaar viel, maar ook zij ging naar zulke lieve mensen, dus het komt helemaal goed met haar. Ik kreeg direct een mailtje hoe de reis was verlopen, en heb nu nog steeds contact met ze. Nou, we hadden dus altijd nog een teefje over. Toen ze 6 maanden was, hebben we besloten om haar zelf te houden. We konden er geen afstand meer van doen. Voor ons was dit al gewoon ons hondje, we hebben haar Babs genoemd. En ze zijn zo lief met zijn drieën, zo leuk om te zien.

We hebben met alle nieuwe eigenaren heel leuk contact, we mailen over t weer hoe het gaat met de hondjes. Ik heb al veel mooie foto’s mogen ontvangen, dus we zien ze mee opgroeien. Ook zijn we met het hele gezin naar alle pups een keer gaan kijken. Het is erg leuk om te zien hoe ze het hebben bij hun nieuwe baasjes. We hopen dat we nog lang en veel contact zullen houden, zodat we weten hoe het met onze lieverds gaat.

Dit zijn nu onze 3 kanjers Lobke, Kay en Babs

Dit zijn nu onze 3 kanjers Lobke, Kay en Babs

Wij willen Edy en Marliena van de Cuddle Corner bedanken dat we deze ervaring met hun hebben mogen delen. Bedankt voor al jullie hulp.

Edy en Tilly Carpentier