Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Deel deze pagina

Geen Border, geen Bobtail…gewoon JACK!

Onlangs publiceerden we het verhaal van Joyce Sol over Bonita, de kruizing tussen een Bearded Collie en een OES. Naar aanleiding van dit verhaal, ontvingen wij van Roos Dijkxhoorn enkele foto’s van haar Jack: een halve Border Collie en OES. Joyce vroeg zich hardop af hoe de Border-Bobbie-Cocktail eruit zou zien. Nou Joyce…Roos heeft het antwoord op je vraag.

Nou, kijk eens aan! Hier is Jack, een heuse echte Border-Bobbie-Cocktail. Alweer 2 jaar geleden was ik wat op internet aan het struinen. Ik wilde erg graag weer een hond thuis maar had nog geen concrete plannen. Ik was er ook nog niet uit welk ras het beste bij mij zou passen. Totdat ik die advertentie zag staan. Daar was hij. Ik wist het meteen: dit wordt mijn maatje.

Datzelfde weekend was Jack bij mij. Hij was de laatste van het nest. Een klein hoopje hond met springerig haar en een scheef oortje. Ik vond hem prachtig! Werkelijk het mooiste pupje wat ik ooit had gezien. Bezeten was ik. Trots vertelde ik mijn moeder dat ik een kruizing Bobtail had gekocht en ze kwam uiteraard meteen kijken. Toen ze binnen kwam kon ik natuurlijk niet wachten het prachtige wezentje te showen. Het was even stil…”Eh, ja…lief…” Een beetje gepikeerd vroeg ik “Maar, vind je hem dan ook niet heel erg móói?” Voorzichtig antwoordde ze dat ze eigenlijk wat anders had verwacht, meer Bobtail. “Maar hij is prachtig hoor”.

Ik moet eerlijk zeggen, hij was niet zo heel mooi. Hij had gewoon mijn hart gestolen. Maar nu 2 jaar later, is Jack uitgegroeid tot een mooie hond waar ik veel complimenten over krijg. Zijn bouw is prachtig en goed in proportie, hij heeft mooie gangen en is leuk getekend. Zijn karakter…Daarmee had ik het écht niet beter kunnen treffen. Wat een super hond. Hij is nog helemaal reu maar luistert perfect. Hij is lief voor andere honden, dieren en kinderen en kan overal mee naartoe. Iedereen is weg van hem en hij vind iedereen leuk. Hij loopt altijd los en doet alles voor me. Een ontzettend trouwe hond, onvoorwaardelijk. Ik weet nu welke hond het beste bij mij past. Mijn eigen Jack, een goed gelukte combinatie van twee rassen. Beter bestaat niet.

Tekst: Roos Dijkxhoorn

Onlangs kregen wij een e-mail van Femke Niehof. Haar ouders zijn ook trotse bezitters van de combinatie Border Collie/Old English Sheepdog. Zij schreef het volgende:

Ik zag op jullie site het verhaal over de ‘ Geen Border, geen Bobtail…gewoon JACK! ‘ en kon het niet laten om jullie een foto van de bobtail/border collie hond van mijn ouders te mailen: Meyske. Meyske staat links op de foto en rechts haar grote vriend Dikkie de Bobtail. Allebei heerlijke honden!