Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Gina: Een geschenk uit de hemel
Deel deze pagina

Gina: Een geschenk uit de hemel

Na de geboorte van haar broers leek alles erop dat Shannon klaar was met de bevalling. We waren blij met de gezonde jongens. Toen Shannon even uit de kist ging en we de pups dichter bij elkaar wilden leggen hadden we er ééntje te veel!! Shannon had nog een pup geworpen zonder dat wij het gemerkt hadden. Groot was de vreugde dat het een teefje was . Een teefje met een grote zwarte vlek op het oog en dat werd dus Gina.

Een zwarte vlek , dat was even slikken want ik hield niet zo van vlekken, maar dat is inmiddels 100% veranderd. Even heb ik nog getwijfeld, want ik was helemaal weg van haar broer Fellow. Maar een reu tussen 2 teven die nog loops moesten worden, dat leek ons toch geen goed idee. Dus werd het weer een uitzet teefje van Rosita dat hier kwam wonen. Inmiddels ons derde uitzetteefje.

Gina werd ons zonnetje in huis. Een vrolijke pup die altijd een lach op iedereen zijn gezicht toverde. Ze zat vol met streken en juist door die zwarte vlek kon én kun je niet boos op haar worden. Vanaf 8 weken namen we haar mee naar iedere show die we bezochten, verstopt tussen de andere honden in de bench. Niemand die haar opmerkte, zelfs niet toen ze liet horen dat ze er ook bij was. Ze werd de lieveling van heel veel exposanten en heeft nog heel veel fans.

Mee naar de show

Met 7 maanden deed ze voor de eerste keer mee in de puppyklas en won. Ze werd ook nog eens tweede beste pup in de erering van een grote groep pups. Dat was een goed begin van de vele prijzen die ze gewonnen heeft.

Met 9 maanden deed ze voor de eerste keer mee in de jeugdklas in Wijchen onder keurmeester Pamela Runderkamp. Ze liet de open- en kampioensklas achter zich en werd beste teef. Dit werd haar eerste CAC. Met 13 maanden had ze er al 4 op zak, maar moest wachten tot ze 27 maanden was voor ze de Nederlandse kampioens titel mocht dragen.

In tussentijd bleven we showen in de openklas en zijn we ook met haar naar Luxemburg geweest. Daar werd ze Luxemburgs jeugdkampioen. Eindelijk, met 27 maanden mocht ze zich Nederlands kampioen noemen. Ze had inmiddels 15 CAC en 9 RCAC op zak. Een maand later werd ze ook nog eens Belgisch kampioen en een half jaar later Internationaal Kampioen.

Gina heeft ook nog eens 3 keer de OES mogen vertegenwoordigen op de Hond van het Jaar Show. Dit is een show waar alleen de eerste 3 geplaatste honden van de erering die in Nederland wonen naar toe mogen. Dit is een hele happening. Iedereen moet in feestkledij en er is een echte catwalk. Dit is best wel eng voor de honden maar Gina liep daar over alsof ze nooit anders gedaan had. Ze werd daar 1 keer Reserve Beste Herder en 1 keer de vierde plaats. Hier waren wij ook heel trots op.

Al met al heeft Gina een fantastische show carriere achter de rug. Ze heeft 38 CAC’s en 18 RCAC’s behaald. Ze heeft de titels Luxemburgs Jeugdkampioen, Nederlands Belgisch en Internationaal Kampioen, Winster 2006 en Winster 2008 op haar naam.

Thuis is Gina de vrolijkheid zelf. Ze is altijd in voor een dolletje en gaat geen waterplas uit de weg. Samen met haar moeder Shannon maakt ze de tuin onveilig en vliegen geregeld de kluiten rond ons hoofd. Lange strandwandelingen maken vind ze geweldig en naast de fiets rennen vind ze ook heerlijk. Eigenlijk vind ze alles leuk als ze het maar samen met mij mag doen.

De zwangerschap

Een trieste gebeurtenis uit het leven van Gina zal ik nooit vergeten en dat was haar bevalling. Al die weken dat Gina drachtig was ging fantastisch. Ze had een goede conditie, niets stond een voorspoedige bevalling in de weg. Maar niets was ook minder waar…

In de nacht van 4 september ging het mis. Ze heeft een hele zware bevalling gehad, die eindigde in een keizersnee. De pup die ze bij zich droeg was te groot om geboren te worden. Hij woog 750 gram en is overleden net voor de keizersnee. Gina was bijna gestorven op de operatie tafel, maar door heel deskundige dierenartsen is het godzijdank allemaal goed gekomen. Na deze vreselijke gebeurtenis heb ik haar laten steriliseren want zij is me meer waard dan een nestje pupjes.

Afscheid van de show

Gina is nu met haar 4,5 jaar met pensioen en geniet volop van het leven hier bij ons in het Zeeuwse. Ze heeft haar showcarriere op imposante wijze afgesloten: Winster 2008. Door de keurmeester bij wie het allemaal begon – Pamela Runderkamp – werd ze uitgeroepen tot Beste Teef. Gina bewees dat ze voor eens en altijd een ware kampioen is.