Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Klassieke houten hondenmanden
Deel deze pagina

Klassieke houten hondenmanden

Ben je die saaie badkuipen zat of wordt je rieten mand telkens stukgebeten? Firma Leeuwsicht heeft hiervoor een leuke oplossing bedacht. En Old English Sheepdog bezitter Trea kwam na een zoekactie op internet dit leuke product tegen. OES Grietje ligt al lekker op haar nieuwe plekje: een houten hondenmand op mooie bolpootjes. En wie wil deze nu niet hebben?

Als men de hond(en) in huis een ligplaats geeft, dan is dit vaak een deken of een mand. Met meerdere honden in huis geeft dit vaak een rommelig geheel. Er is niets te koop waar je meerdere grote honden in kan plaatsen. Zelf hadden zij ook last van dit probleem en ook hun honden liggen graag bij elkaar. Een mand is vaak van kunststof en heeft een te lage opzetrand, wat knagen tot gevolg heeft. Manden van riet zijn zelfs ideaal om in te bijten door de smaak van dit materiaal. Ook past een kant en klare oplossing vaak niet bij het interieur, dus wordt dit een stoorzender in het huis.

Firma Leeuwsicht bedacht voor deze problemen een oplossing: een 100% MDF meubel met hardhouten bolpootjes. Er is voor MDF gekozen omdat dit in zijn geheel niet kan scheuren indien deze dicht bij een verwarmingsbron staat. Verder is dit materiaal erg “strak” te verwerken tot het gewenste resultaat. De houten mand wordt in de grondverf gezet en daarna 3 maal gelakt met een krasvaste lak, waardoor de mand in meerdere kleuren geleverd kan worden. De hardhouten bolpootjes blijven blank.

Klassieke houten hondenmandenDeze manden worden in verschillende vormen en afmetingen geleverd waarbij men voor ieder model als extra nog een opzetstuk kan bevestigen. Voor de hoekmand kan men zelfs kiezen voor twee opzetstukken. Natuurlijk is de houten mand voorzien van kluifjes welke in de kist gemaakt zijn zodat hieraan niet geknaagd kan worden. Doordat de bodem een stuk van het vloeroppervlak is, en doordat er een echte opzetrand gemaakt is, is het heerlijk vertoeven voor de hond(en).

Firma Leeuwsicht heeft ook leuke bijpassende kussens in hun assortiment. Of je nu iets zoekt met een tijgerprint of hondenpootjes, er is keuze uit 8 verschillende prints. De manden geschikt voor de grootte van de OES zijn er vanaf 165 euro.

Firma Leeuwsicht is de enige producent van deze klassieke hondenmanden. Voor meer informatie en afbeeldingen van het assortiment kun je een kijkje nemen op hun website.