Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Deel deze pagina

Lieve Macy

Je kwam bij ons als een klein bolletje wol die gelijk alle harten had gestolen. Je hebt de eerste drie jaren genoten samen met je lieve vriend Bonnet die helaas veel te vroeg naar de hondenhemel is gegaan. Ook heb je de eerste drie jaren redelijk wat showtjes gelopen dat je heel graag deed. Je werd dan wel geen kampioen maar voor ons was je al een kampioen vanaf de eerste dag dat je hier binnen kwam.

Toen je drie jaar was was je rijp om een nestje te krijgen en je hebt dan ook drie mooie pupjes op de wereld gezet waarvan je er ééntje mee naar huis mocht nemen. Macy je was een kanjer voor alles wat leeft op deze aardbol, mens of dier het maakte niet uit bij jou was iedereen welkom. Je hebt de pupjes van je dochter Shannon groot helpen brengen die oma Macy tot het laatst toe herkent hebben. Ook andere pups moesten altijd even bij jou kroelen en jij bloeide dan helemaal op.

Je was onze mascotte die overal mee ging naar elke show ook al mochten er geen honden binnen, Macy wisten we altijd binnen te krijgen .Je was bij iedereen bekend en zover ik weet mocht iedereen jou want je was een hond uit duizenden. Op hotel of mee uit eten, geen probleem voor jou was alles normaal. Op vakantie, ver met de aut,o geen probleem. De laatste jaren op de camping vond je ook prachtig samen met de kids in de bolderkar. Er kwamen hier twee poezen in huis die nog nooit van hun leven een hond hadden gezien. Maar geen nood Macy ontfermde zich wel over hun en tot de laatste dag heeft Lowietje bij jou geslapen. Tot vervelends toe gaf hij jou kopjes. Samen bij jou zitten als je zat te eten geen probleem voor jou.

Toen kwamen er de kleindochters Hailey en Sammy. Geen probleem voor jou je vond ze lief en leuk. Ze konden altijd een kusje van jou krijgen en samen op jouw kleedje spelen vond jij ook geen probleem, denk dat je het wel gezellig vond. Als er te eten was, was je van de partij of dat nu aan tafel was of uit de vaatwasmachine of stiekem Charlotte haar boterham stelen, je wist overal wel wat lekkers vandaan te halen.

Toen kwamen de jaren dat je oogjes achteruit gingen, dat was wennen maar goed het ging. Je liep wel eens wat om ver maar de kleine dingetjes werden weggebracht naar zolder dus geen probleem. Het laatste half jaar van jouw leven werd het toch wel iets anders. Je werd ook nog eens doof dus een dubbele handicap maar ook dat werd aangepast. We hielpen je wel de kamer door. De laatste twee maanden werden moeilijker want je kon je plas niet meer ophouden en wilde steeds veel drinken. Je eten werd aangepast, de brokken de deur uit en volledig op rauwe voeding gezet. Dat ging beter minder plas in huis en een paar weken beter slapen ’s nachts. Maar ook dat was tijdelijk. Wat hebben we vaak samen op de bank geslapen, maar dat gaf niet Macy.

Je lichaam was op Macy dus ik heb die moeilijke keus voor jou moeten maken. En wat was dat moeilijk ……..Het vertellen aan Hailey dat haar vriendinnetje er niet meer is en dat was ook het eerste wat ze zei “maar volgens haar ben je nu bij snuffie en kunnen jullie gezellig samen praten en savonds zal ze kijken of ze jou bij de sterretjes ziet. Snuffie heeft ze al gezien dus jou zal ze zeker zien.”

Macy we zullen jou nooit vergeten. Je hebt ons bijna 14 jaar fantastische jaren gegeven die we altijd zullen blijven koesteren. Je leeft voort in vele nakomelingen en in Shannon en Gina die hier aan mijn voeten liggen en het verdriet voelen die wij om jou hebben. Ik praat mezelf maar aan dat je nu bij je vriend Bonnet bent, je twee kinderen Ryco en Indra en vele anderen die je gekent hebt. En dat je nu je verdiende rust hebt.

Ik heb vannacht weer op de bank geslapen maar dan zonder jou Macy. Je bent vanmorgen terug thuis gebracht wat weer een heel moeilijk moment was, Jou terug krijgen in een potje is zo onwerkelijk. Macy we gaan jou een mooi plaatsje geven voor altijd hier bij ons. Dag lieve schat.

Rosita en Machiel wij zijn jullie heel dankbaar dat je deze fantastiche hond aan ons hebt toevertrouwd.

Brwyn’s Who Wants To Live Forever: 11 maart 1997 – 1 december 2010