Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Macy: She will live forever
Deel deze pagina

Macy: She will live forever

Toen Rosita besloot een nestje te fokken, wist ze één ding zeker. De eerste pup die onder haar kennelnaam geboren zou worden, zou Brwyn’s Who Wants To live Forever heten. Dat er uit de combinatie Reeuwijk’s Princess Beauty en Shawlea Jester geen nakomelingen kwamen, was spijtig. Maar toen Rosita het opnieuw probeerde met Max en Bibi werd er een “Kehrfully Maid” pupje geboren: Macy. Rosita besloot haar eerste Brwyn pup uit te zetten bij haar goeie vriendin Elly. Elly en Macy werden onafscheidelijk…

Macy is geboren op 11 maart 1997. Nu ik dit verhaal schrijf op 6 januari 2009 is ze bijna 12 jaar. Ik kan me de dag nog herinneren dat Rosita aan mij vroeg of ik interesse had in een uitzetteefje. Nog nooit had ik van dat woord gehoord. Het hield in dat Macy enkele showtjes zou lopen en als ze oud genoeg was 2 nestjes zou krijgen. We moesten daar even over nadenken maar na alles goed besproken te hebben zijn we overstag gegaan. We hebben tot de dag van vandaag nog nooit spijt gehad van deze beslissing. Ze is een hond met een karakter van goud. Ze is lief tegen alles wat leeft en is gek op pupjes en mannen .

Macy’s showcarriere

Toen ze bij ons kwam hadden we al een bobtail, onze Bonnet. Een flinke reu die al snel beste maatjes werd met Macy. Macy heeft best wel wat showtjes gelopen en vond dat altijd heel leuk. Tot kampioen heeft ze het nooit gebracht want ze verloor op jonge leeftijd een onder tandje en dat vonden de keurmeesters maar niets. Nou dan niet!! Dan maar een leuke lieve huishond die op 3 jarige leeftijd 3 mooie pups op de wereld heeft gezet, waarvan er weer een teefje hier bij ons is gebleven, en dat is Shannon. Het is bij dat ene nestje gebleven want Macy kreeg 2x een baarmoederontsteking dus is ze gesteriliseerd.

Macy is nooit een wildebras geweest, liep nooit door een waterplas en deed eigenlijk ook nooit iets stout. Op één keer na dan, ze was voor een dag of 10 bij Rosita en was daar dikke maatjes met Fryske. Op een ochtend toen Rosita beneden kwam, waren de vloer, stoelen en de muren zwart. Ze waren bewerkt met houtskool. Macy en Fryske hadden gezamelijk stukken houtskool van de openhaard door de kamer gesleurd. Rosita vond het niet zo geslaagd maar Macy heeft er de nacht van haar leven gehad. HAHA!

Onze mascotte

Ik kan eigenlijk geen grote verhalen over haar vertellen omdat ze een heel bescheiden hondje is die zich niet op de voorgrond dringt. Ze is wel altijd onze mascotte want ze mag overal mee naar toe als we naar show gaan en iedereen kent haar dan ook. Ze is meegeweest naar Belgie, Engeland, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Italie en Luxemburg. Ze mocht dan ook geregeld mee doen in de veteranen klas en was dan een mooie verschijning met haar lange haren. Ze is best slim want als ik even geen tijd voor haar heb op show gaat ze gewoon bij mensen liggen waar ze de aandacht wel krijgt en ja een lekker kluifje erbij natuurlijk.
Eten daar is ze gek op, dat is haar hobby. Nu nog steeds is ze de eerste die haar bak leeg heeft.

Als ze eens niet mee kan, gaat ze naar oma en word daar verwend met ’s ochtends een gekookt eitje met een boterham. Ze is heel lief voor onze katten die dan ook vaak bij haar liggen. Samen met onze kater Lowietje moet ze altijd als wij eten even in de gang want die twee halen dus heel je bord leeg als je niet op let. Als je dan in de gang komt, liggen ze alle twee heel verontwaardig te wachten naast elkaar.

De ouderdom komt met gebreken…

Met onze kleindochter gaat ze ook heel lief om en is dus vaak in haar buurt te vinden om de kruimels en gevallen koekjes op te ruimen. Macy wordt bijna 12 jaar, de ouderdom begint te komen. Ze heeft al jaren last van incontinentie. Dat is een cadeautje van de sterilisatie maar dat is goed onder controle te houden met een drankje. Ze loopt nog wel dagelijks de wandelingen mee maar dan moeten we ons aanpassen aan haar tempo. Maar dat heb ik er graag voor over. Ze heeft staar en loopt dus nu wel eens door een waterplas die ze altijd heeft vermeden of tegen een paaltje. Vorige week keek ik achter me en zag haar net over een klein struikje vallen en dan moet ik even slikken want hoelang nog zal zij hier nog bij ons mogen blijven?

Haar neus werkt nog perfect. Vorige week kwam ze bij oma binnen en duikt zo met haar neus in de soesjes op tafel ,heerlijk vond ze die.
Ik hoop nog jaren van Macy te mogen genieten want genieten is het met zo’n fijne lieve hond. Ze doet het verder nog heel goed. Ze heeft nog steeds haar lange vacht en is ook nog steeds een hele mooie verschijning. Wij hebben aan Macy een fantastische hond die we dan ook nooit zullen vergeten.

Who Wants to Live Forever?

Macy zal altijd voortleven! En niet alleen in ons hart. Macy is stammoeder van tientallen Brwyn honden. Alleen al kleinzoon Fellow heeft (op het moment van schrijven) al voor 32 kinderen gezorgd. En dit jaar hoopt Macy over-over-grootmoeder te worden van Fellow’s dochter Keesje. Macy geniet samen met haar dochter Shannon en kleindochter Gina van een mooie oude dag bij Elly thuis. Macy is een hond met een hart van goud!