Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Natte Neuzen Dag 2012: natte honden en nieuwe gezichten
Deel deze pagina

Natte Neuzen Dag 2012: natte honden en nieuwe gezichten

Het was inmiddels al weer 3 jaar geleden dat wij bedachten om iets te organiseren voor OES en baas. De editie van 2009 viel toendertijd helaas gelijktijdig met de OESCN recreantendag. In 2010 zou dit weer het geval zijn waardoor we besloten om ‘m te cancelen.

Dit jaar wisten we het al heel vroeg, in 2012 zouden we weer een groot OES evenement organiseren. De OESCN Recreantendag werd niet meer georganiseerd, dus we liepen geen risico dat we dit jaar 2 grote evenementen op 1 dag zouden hebben. We houden rekenen met de agenda’s van de shows in Nederland en België en ook met die van de regio wandelingen. Dus in januari wisten we al te melden dat we 16 september er weer voor zouden gaan. Deze datum wordt altijd keurig doorgegeven aan Staatsbosbeheer zodat zij een overzicht hebben wat er allemaal gaande is in het Hondenbos.

Via de website en Facebook kregen we al snel veel aanmeldingen. Het leuke was dat er ook veel honden mee gingen lopen van baasjes die we nog niet kenden van Facebook of Hyves. We hadden er zin in en de weergoden waren ons zeer gunstig gezind, want het zou zeker de hele dag droog blijven.

Een hartelijk welkom

Drie jaar geleden was er nog een weg afsluiting waardoor de start van de dag behoorlijk rommelig verliep. Dit jaar kon iedereen het gelukkig vrij snel vinden. Door het mooie weer was het al aardig druk in het Hondenbos. De eerste Oeslovers stonden al met hun Bobtails op ons te wachten en de wollebalen werden dolbij het zien van al die vriendjes.

Een hartelijk welkom

Elles besloot iedereen op te wachten bij de ingang van de parkeerplaats en daarna het bos in te sturen 🙂 om blessures aan de armen te voorkomen. De honden konden daar los en lekker spelen met elkaar. Helaas was daar ook een grote en diepe modderplas. Hier begon de situatie penibel te worden want een paar OES-en hadden de modderpoel ontdekt en waren zichzelf aan het omtoveren van een beauty naar een beast. OES Douwe ging helemaal kopje onder tot groot verdriet van zijn baasje 🙁

OES Douwe ging helemaal kopje onder

We stonden nog te wachten op de laatste wandelaars en om meer modder-slachtoffers te voorkomen besloot de groep maar door te lopen naar de heide. Hier hadden ze wat meer  de ruimte om te dollen, rollen, rennen, opjagen en kennismaken. De baasjes stonden al dit moois te aanschouwen met heerlijke glimlachen op hun gezicht…OES blij…baas blij. Aan toeschouwers geen gebrek en menig voorbijganger gingen zitten op de bankjes om al dit wollig plezier te bekijken.

Ruimte genoeg

De wandeling

Na 5 minuten was de groep bijna compleet. Alleen Arie ontbrak nog die zich spontaan de avond ervoor nog had aangemeld. Het was inmiddels al na 11 uur dus de OES caravan kwam in beweging en het hek werd letterlijk openzet. Een lang lint ging op pad voor de wandeling door de bossen met af en toe als verrassing een heerlijke modderige waterplas en een mountainbiker. Wij vragen ons dan ook elke keer weer af waarom ze willen fietsen op één van de weinige officiële losloopgebieden?

Diesel en Barli

Bij de hei kwamen wij even tot rust zodat iedereen even heerlijk zijn plaatjes kon schieten van al dit moois bij elkaar. Het blijft een prachtige wandeling alhoewel sommige heren meer oog hadden voor de dames dan voor de natuur. Borat ervaarde zijn eerste kalverliefde met Lisa en had van Romeo nog weinig te duchten toen Elly even haar stem verhefde naar deze Bello. De wandeling ging ontspannen en ondanks het grote aantal reuen, was de sfeer onderling erg goed.

De wandeling ging ontspannen

Teruggekomen bij het beginpunt was het tijd voor het fotomoment. Het was nog best lastig om alle honden op de foto te krijgen. Net na de laatste flits kwam Arie aanwandelen. Hij had inmiddels al contact gehad met de organisatie en afgesproken daar op ons te wachten.

Groepsfoto

Verrassing!

Terug op het Leesten bleek dat wij niet de enige waren die een samenzijn hadden georganiseerd. De Golden Retriever Club was er en had een groot deel tot zijn territorium gerekend. Er werd gelijk met de boswachter gebeld om er achter te komen waar het mis was gegaan. We moesten er maar samen uit komen met de Golden Retriever Club en na goed overleg werd er besloten dat wij niets met balletjes en water zouden doen. Want je weet balletjes en Retrievers…water en Retrievers…Desnoods zouden wij onze meest imposante mannen  Borat en Romeo in zetten om ons territorium aan te geven! Maar gelukkig konden we op het stuk terrein neerstrijken bij de zandheuvel wat achteraf een betere plek was dan onze eerste keus.

Genieten in de zon

Honger?

De Natte Neuzen Dag is een gratis event en dat wilden we ook deze keer weer zo houden. In 2009 was het Amerikaans Buffet erg goed bevallen dus besloten we dit er ook dit jaar weer in te houden. De trimtafels die meegenomen waren, werden naast elkaar geplaatst als een barrière en al het meegenomen eten werd daarop uitgestald.

Lekker eten

Het was deze keer zeer divers: van vlaai tot gedroogde kippenpoten! Gevulde wraps, zelfgemaakte saucijzen broodjes, broodjes knakworst, stokbrood met diverse salades, rijst salade, quiche, hartige taart, diverse soorten cake. Er was eten in overvloed en de Golden Retriever Club zal vast met een hongerig oogje hebben toegekeken. Sommige OES-jes probeerden een broodje van de tafel te pikken als niemand keek :-). En sommige OES-jes….die gingen er gewoon mooi voor zitten en keken hun baas ERG lief aan!

En sommige OES-jes....die gingen er gewoon mooi voor zitten en keken hun baas ERG lief aan!

Borsteldemo

Ook Elly was in haar element met een demonstratie borstelen. Aan vrijwilligers had zij geen gebrek. Elly liet zien hoe zij in een paar handbewegingen een harige OES-voet in model knipte. Ondertussen druk pratend en tips gevend over de vachtverzorging werd er ook nog een oor onder handen genomen. Achteraf gezien had zij nog wel iets meer tijd kunnen hebben met haar duidelijke en eerlijke mening wat iedereen weet te waarderen. Rosita had diverse borstels en kammen meegenomen en deze gingen als zoete broodjes over de toonbank.

Borsteldemo

Jammer genoeg had Charlotte niet haar geweldige OES autostickers meegenomen die inmiddels al op menig OES liefhebber zijn auto pronkt

Game on

Rosita had ook dit jaar weer een heel plan gemaakt met diverse hond en baas spelletjes. Al tijdens het eten werd er duidelijk gemeld “dat is geen drinkwater”…dus iedereen zat vol spanning af te wachten wat daarmee gedaan ging worden. Terwijl Rosita druk bezig was met de grote bak te vullen, dachten de OES “fijn dat is een grote waterbak” en slurpten de inhoud er net zo snel weer uit. Dazzle deed mee met de uiteindelijke bad-eendjes race 🙂

Badeendjes

Altijd geweldig om te zien is de spaghetti wedstrijd tussen OES en baas, waarbij doorgaans de baas het aflegt. Behalve tussen Bowy en Nel, het commentaar van Nel hierop was dat het komt door Bowy’s goede tafelmanieren. Er mag namelijk thuis niet van tafel gegeten worden.

Gast aan tafel

De wedstrijd tussen Dazzle en haar baasje was daarentegen wel snel beslist. Dazzle leek te eten voor tien en nog voordat haar tegenstander een sliert op had, was Dazzle al aan bordje twee begonnen.

Vertrouwde en nieuwe gezichten

De deelnemers van drie jaar geleden hadden zich al in een vroeg stadium aangemeld, maar er waren ook veel nieuwe gezichten bij. De jongste deelnemers waren de pups Jaimy en Waylon die slechts drie weken scheelden en zich samen opperbest vermaakten.

Pups Jaimy en Waylon

De oudste deelnemer was Max, die met zijn 13 jaar niet meewandelde maar des te meer genoot van het samenzijn met zijn OES vrienden. Het jongste mensen-baasje was kleine Nienke. Nog geen jaar oud zat ze als een prinses op haar kleed en werd ze nauwlettend in de gaten gehouden door haar vierjarige OES Sammie.

Sammie

Deelnemers kwamen overal vandaan

Charlotte was ’s ochtends om 7 uur in de auto gestapt om na bijna 4 uur te rijden de door haar gefokte pups te ontmoeten – nu drie grote stoere kerels. Maar ook de baasjes van Tardis die zich last minute aanmeldden waren dol enthousiast over zo’n samenkomen van Bobtails. We verwezen hun met plezier door naar de regio van Max en Paulien om niet nog een jaar te hoeven wachten op ons. Sommige deelnemers hadden zelfs hun vakantie erop gepland en stonden al een week met hun caravan op de Veluwe.

Hoeveel waren er deze keer?

Wij van de organisatie kunnen niets anders doen dan genieten van deze geweldig grote opkomst en iedereen bedanken voor zijn komst. De kleine baasjes van Kasper en Kelly probeerden te tellen hoeveel Boppers er nou eigenlijk waren. Enthousiast kwamen ze terug…het waren er 38…en dan keken ze om zich heen en kwamen er achter dat ze er nog een paar vergeten waren. Er waren 51 honden aangemeld, maar door enkele afzeggingen bleef het uiteindelijke aantal steken op 43 honden!

Hoeveel waren er deze keer?

Reclame voor het ras

Het was een grote reclamedag voor alles wat op vier pootjes rondliep, ongeacht het soort. Heel veel bezoekers van het Leesten waagden zich tussen al dit geweld en keken genietend toe hoe de honden/baasjes zich vermaakten. Ik denk dat er net zoveel foto’s gemaakt zijn door onbekenden als door ons, vooral de haarklemmen vond men geweldig en die van Sem toch wel in het bijzonder. Tijdens het uploaden van de foto’s ’s avonds kon Facebook de grote hoeveelheid bijna niet aan 😉