Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
OES zocht baas: Booby
Deel deze pagina

OES zocht baas: Booby

Wij zijn Andre en Karin getrouwd in 1988 en hebben twee jongens Arend van 19 en Berend van 22 jaar oud. We wonen in de Rietlanden en hebben dicht bij ons huis een mooi gebied om honden uit te laten. Maar nu eerst het verhaal hoe we aan onze Bobtail kwamen. Eigenlijk moet ik schrijven Bobtails….

In 2001 besloten we samen met de kinderen om een hond je te nemen maar wat kies je dan en waar. Samen op marktplaats gezocht en kwamen bij een nest golden retrievers uit in Brabant. Contact gezocht met de eigenaars en we mochten het jonge pupje na twee weken ophalen. Dit de kinderen niet vertelt want we wilden toch eerst zelf het hondje zien. Bij aankomst hadden we eigenlijk al zoiets van ” is dit wel goed” maar dan zie je het pupje en ben je verkocht. Hebben hem mee genomen maar zijn direct door gereden naar de dierenarts in Emmen. Het bleek dat hij oormijt had en na een paar dagen later kwamen we er achter dat hij wormen had. Dus weer met hem naar de dierenarts. De kinderen waren natuurlijk dol op hem en Arend mocht de naam uit kiezen en zo werd ons pupje Sultan genoemd. We wilden wel op cursus met Sultan maar waar ga je dan naartoe. Nu zijn we geen mensen om buiten les te krijgen zomers oké maar in de winter “nee” liever iets overdekt. En het was tenslotte oktober dus we zochten op het internet na waar we terecht konden. Dat was dus in Schoonebeek DTC bij Mark Wibier. We hebben kennis gemaakt en we waren blij dat er voor Arend, de kids club was zodat hij ook kon leren om met Sultan om te gaan. Berend was voor de kids club te oud.

Sultan
Sultan

Welke hond past bij ons?

Helaas hebben we maar kort van Sultan mogen genieten we hebben met de hulp van Mark alles geprobeerd maar helaas. En met 9 maanden hebben we Sultan in laten slapen. Hij was te onvoorspelbaar geworden en hebben hiervan geleerd om op te letten waar je een hond weg haalt en absoluut niet bij een broodfokker waar wij onze Sultan weg hadden gekocht. Maar nu we hadden veel verdriet en de kinderen wilden graag een hondje weer. We lieten Arend gewoon trainen bij Mark en Roosmarie op de club. Hij mocht trainen met Antje de bobtail van Roosmarie. Tijdens de lessen hadden we met Mark er over wat voor soort hond nu bij ons zou passen we kregen boeken mee naar huis met hondenrassen en moesten daar maar rustig in gaan kijken. Maar hoe maak je hier nu een keuze uit. We hadden verschillende rassen gevonden en bij de volgende les zouden we dat bespreken met Mark.

Ik dacht dat jullie het nooit zouden vragen

We wisten dat Mark en Roosmarie een nestje Bobtails hadden. En we waren zo aan het praten met Mark en zagen Arend zo blij met Antje aan het trainen dat Andre en ik elkaar aan keken en aan Mark vroegen; maar een Bobtail past die ook wel bij ons? En de reactie van Mark zullen we nooit vergeten ik dacht dat jullie het nooit zouden vragen. We vonden dit zo top van Mark dat hij ons zelf die beslissing heeft laten nemen hij had het ons natuurlijk makkelijk kunnen beïnvloeden door ons direct mee te nemen om naar het nestje te kijken. Dan zouden we direct verkocht zijn maar Mark heeft ons de keuze zelf willen laten maken. En ja de keuze was gemaakt en we mochten mee om de puppy’s te zien. Ja en als je al die puppy’s ziet dan smelt je weg .

Ozzy
Ozzy als pup

Mark en Roosmarie hadden voor ons een puppy uit gezocht die goed bij ons gezin zou passen. En Berend mocht nu de naam kiezen. En ja hij was/is fan van Ozzy Osborne dus moest ons puppy Ozzy heten. Ozzy geboren 20 juni 2002 kwam na acht weken bij ons thuis. Natuurlijk gingen we weer naar DTC voor de cursus met Ozzy. Nog geen twee weken later lees ik op marktplaats: Gratis op te halen Bobtail genaamd Booby 9 jaar oud moet weg in verband met scheiding. Als er geen reactie komt dat moet ik hem helaas in laten slapen. Andre komt s middags weer van zijn werk en ik vertel hem over de advertentie. We besluiten Roosmarie te bellen of wij de Bobtail erbij kunnen nemen nu we Ozzy nog maar net in huis hadden. Roosmarie was dolblij het bleek een hond te wezen uit een eerder nest van haar. En omdat Ozzy nog geen echte plek bij ons had in huis was het volgens Roosmarie geen probleem om Booby erbij te nemen.

En toen kwam Booby

Andre en ik hebben verder niet getwijfeld en de eigenaar opgebeld. Hij vertelde ons dat hij was gescheiden en dat zijn nieuwe vriendin de hond niet wilde hebben. En dat hij daarom op zoek was naar een nieuw huis voor zijn maatje. Een afspraak gemaakt en op woensdag middag kwam hij langs wat was Booby mooi en zo lief. En Ozzy was direct dol op hem. We merkten aan de baas dat hij veel verdriet had om afstand te doen van Booby. Hij wilde met ons naar de dierenarts om aan te tonen dat Booby helemaal gezond was. Zogezegd zo gedaan. In de wachtkamer van de Dierenarts ging Booby direct bij ons zitten net of hij door had dat de baas hem in de steek zou laten en dat hij bij ons hoorde. De dierenarts was zeer te spreken over Booby en met die informatie gingen we terug naar huis. Bij thuiskomst vroeg de eigenaar of we Booby wilden hebben nou dat had hij niet hoeven te vragen Booby kreeg hij niet meer mee. Hij was blij dat we Booby wilden hebben en met tranen in zijn ogen nam hij afscheidt.

Booby en Ozzy
Booby en Ozzy

Toen hij weg was gingen we naar de overbuurtjes met Ozzy en Booby en we stonden buiten te praten zien we opeens de eigenaar weer aankomen rijden. Andre en ik zeiden direct hij wil hem terug maar dat gebeurt niet. Maar dat was helemaal niet zijn bedoeling hij kwam de auto uit stappen en had een bos bloemen in zijn handen zo groot had ik nog nooit gezien. Hij kwam op ons af en gaf mij de bos bloemen en zei dat hij zeker wist dat Booby een goed huis had gekregen. Wat waren we blij en Ozzy en Booby werden de dikste maatjes van elkaar en van ons. En jaren van plezier gingen voorbij met onze boppers . Maar ja we weten dat er altijd een tijd van afscheidt komt van de honden vroeg of laat. Booby werd ziek en na bijna 4 jaar bij ons te zijn geweest hebben we op 4 april 2006 afscheid van hem genomen. We hebben hem laten cremeren en zijn urn staat sinds dien in de woonkamer bij ons. Want vergeten doen we de grote Bopper nooit. We zijn blij dat we in contact zijn gekomen met de bobtail we zouden niks anders meer willen. En we willen Mark en Roosmarie Wibier heel erg bedanken voor hun hulp en voor de lieve boppers .

Groetjes Andre Karin en de kinderen en een dikke lebber van onze Ozzy