Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Deel deze pagina

OES zocht baas…en bazin: Boy

Waar een herplaatsinghond toe kan leiden…

Al die relatiebureau ’s kunnen wel inpakken. Zonde van het geld en succes ho maar…Regelmatig aanschouw ik ze op de TV: ze beloven de ideale partner. Vul 75 vragen in en wij koppelen je aan de ideale man vrouw. Nou vergeet het maar, je inleg verdwijnt in de zakken van de manager en jij blijft alleen achter. Ik besloot het anders te doen…

Toen ik als jonge hond van een jaar bij m’n baasje kwam, was hij vrijgezel. Leuk hoor, maar gezellig….niet echt. Natuurlijk kreeg ik alle aandacht, mocht tijden lang mee op wandelingen en kon zo lang over m’n bak voer doen als ik wou. Maar toch ergens kriebelt het he. Je mist toch wel die gezellige huissfeer en als hij aan het werk was zat ik maar alleen of bij de buurvrouw. Mijn baas leefde vrolijk verder, maakte hier eens een babbeltje en een afspraakje maar tot iets concreets leidde het niet.

Ik ga dat wel even regelen

Tot ik op een dag besloot het heft in eigen poot te nemen. Als ik een leuke dame zag, stormde ik er heen. Ik gooide al m’n charmes in de strijd en maakte me soms compleet belachelijk tot grote hilariteit van de ander, en schaamte van mijn baas. Hij murmelde dat iets als “dat doet hij anders nooit hoor”. En ik moet zeggen ik voelde aan mijn staartbeen dat ik succes begon te krijgen. Ik gooide er nog een schepje bovenop en stelde me vreselijk aan. Iedere leuke vrouw (en geloof me daar heb ik een neus voor) was zo gezegd het haasje. Ik kwam er alleen snel achter dat niet iedere leuke vrouwmens ideaal voor mij is. Sommige hielden niet van honden, andere mopperden over mijn haren (mijn trots), vonden me te druk of – en dat was helemaal erg – hadden een kat in huis. Ik besloot toen maar op zoek te gaan naar de enige ware voor mij en mijn baas.

DE verjaardag

En op een dag (Ik voelde ’s morgens al dit zou weleens de dag zou kunnen worden) pakte mijn baas mijn riem, stopte me in de auto en ging op pad. Op verjaardagvisite in Drenthe zag ik haar en dacht gelijk dit is ze: de ideale bazin. Maar hoe pakte ik dit aan? Ik besloot niet al mijn dwaasheid ten toon te spreiden, maar besloot het rustig aan te doen. Ik volgde het gesprek en toen ik mijn baas hoorde zeggen dat hij een oppas zocht voor een weekje, dacht ik dit is het. Ik trok m’n aller-zieligste gezicht en ja hoor…Ik mocht! Uiteraard heb ik me (ondanks dat daar ook al twee bobs liepen) die week vreselijk lief gedragen. En toen mijn baas terug kwam deed hij precies wat hij moest doen, hij maakte een nieuwe afspraak. YES dacht ik bij mezelf. Die keer mocht ik mee naar de dierentuin en je raad het al, het werd wat tussen die twee.

Missie volbracht.

Sindsdien woon ik hier tot alle tevredenheid, al 11 jaar lang.
Dus ben je vrijgezel, en ben je op zoek naar de ware? Hou op met zoeken en laat je hond het werk doen. Succes gegarandeerd.

Boy