Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Oes zocht baas: Sting, een puppie van 2 jaar
Deel deze pagina

Oes zocht baas: Sting, een puppie van 2 jaar

Mogen we ons even voorstellen: Wij zijn Chris en Els, en wij zijn de trotse eigenaars van Sting, een Old English Sheepdog van inmiddels ruim 3 jaar oud. Over hem gaat het volgende stukje.

Sinds we tientallen jaren geleden kennis maakten met dit geweldige ras waren we verslaafd. Verslaafd aan hun imposante verschijning en hun unieke karakter. We werden door de tijd heen de gelukkige eigenaars van 2 bobtails. Deze kwamen als puppy bij ons en bleven allebei 14 jaar. Het was natuurlijk vanzelfsprekend dat onze volgende hond ook weer een bobtail zou zijn. De gezinssituatie was inmiddels veranderd en we overwogen een herplaatsinghond. Onze wens legden wij neer bij de rasvereniging.

Enige tijd later vernamen we dat er een hond herplaatst kon worden. We waren meteen dolenthousiast en gingen op pad. De eigenaresse van Sting was door gezondheidsredenen niet meer in staat om hem de zorg te bieden die hij nodig had en zocht een nieuw baasje voor hem. Onze kennismaking bracht meteen de klik die het begin was van een liefde voor het leven. Voorzichtig begonnen we aan de kennismaking met zijn nieuwe thui.s De eerste dagen lag hij alleen maar onder de tafel en bleek zeer angstig te zijn. Hij was angstig voor drukte, mensen, verkeer en durfde nauwelijks de deur uit. Hij was tot het uiterste gestresst. Na een week moest hij helaas ook nog afstand doen van zijn immense vacht want zijn jasje was te zeer vervilt. Met een nieuw uiterlijk begon ook een nieuwe tijd voor hem.

We maakten in het begin kleine wandelingen. Namen hem steeds vaker mee naar plaatsen waar mensen waren, en zijn zelfvertrouwen en gedrag gingen met sprongen vooruit. Hij maakte lange tochten buiten, elke dag mee hardlopen, speelde met andere honden en werd steeds extraverter. In de afgelopen tijd heeft Sting zich in een razend tempo verder ontwikkeld en geniet zichtbaar van alles wat zich in zijn hondenleven voordoet. We zijn oprecht onder de indruk van zijn doorzettingsvermogen en leergierigheid, al kost dit proces ook de nodige energie. Hij is een fantastische kameraad die uitstekend past in ons gezin van kinderen en katten en we zijn bereblij met hem.