Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Oeska: knuffelbeer en kampioen
Deel deze pagina

Oeska: knuffelbeer en kampioen

De Old English Sheepdog van Anita, Oeska werd geboren bij ons in Melissant. Vanaf de eerste dag vonden we hem zo’n knapperd! Als zoon van onze eigen Gijs en onze Fibi bracht hij ons enorm in de verleiding om hem zelf te houden!

Maar voordat hij geboren was hadden we al besloten: deze keer zouden we geen pupje houden en zeker geen reu. Onze Frankie was pas 10 maanden (die was ook niet gepland om te houden) en aangezien wij altijd verliefd worden op de reuen in een nest, hebben en hadden we er eigenlijk al (te) veel. Maar Oeska heeft ons heel vaak in de verleiding gebracht. Zeker omdat er niemand was die een pupje wilde hebben om mee te showen. Alle mensen wilden gewoon een gezellige vriend voor thuis. Toen Kees en Anita Oeska kwamen halen, vroegen we net als aan de eigenaren van zijn broer en zussen of ze het leuk vonden om mee te gaan naar de Jongehondendag. Nou nee hoor. Kees en Anita wilden niet gaan showen, maar vooruit 1 keertje dan. Omdat wij hem zo mooi vonden wilden ze wel gaan.

Jongehondendag 2008

Nu was de Jongehondendag 2008 nog ongeveer 10 maanden weg en regelmatig zagen wij Oeska terug als Anita gezellig met hem langs kwam. En wat een beer was het geworden toen hij voor de eerste keer in 2008 op de show kwam. Hij deed het heel goed en werd 2e in zijn klasse. Zo, dat vond Anita wel leuk en enthousiast als zij is stemde ze gelijk in toen we vroegen of ze zin had om hem op de KCM van de Belgische Club te showen. Ook daar behaalde Oeska een 2e plaats met een prachtig keurrapportje. Dus nou ja laten we dan ook maar naar de Winner gaan. Op de Winner deed hij het weer. Weer stond Oeska op de 2e plaats, met een mooi rapport. Driemaal stond hij achter dezelfde reu die een stuk ouder was dan Oeska. We hadden de smaak te pakken en vonden Oeska steeds mooier worden.

Nederlands Jeugdkampioen

We besloten dat 2008 het jaar was van de 2e plaats en dat we in 2009 maar eens op die eerste plaats terecht moesten komen. Nou dat is hem gelukt! In 4 shows tijd werd hij 3 keer eerste en behaalde zijn Nederlands Jeugdkampioenstitel. Daarnaast werd hij ook nog eens Beste van het ras en had hij een mooie 9e plaats in de erering. En dat op een leeftijd van 17 maanden!

Nog geen week later werd hij Reserve beste reu achter zijn vader! Wat waren we en zijn we trots! Na amper een jaar showen mag hij zichzelf nu ook nog Beste van de Jonge Hondendag 2009 noemen! Hele leuke en mooie prestaties! Maar gelukkig is Oeska er zelf heel gewoon, gezellig, vriendelijk en knuffelbaar onder gebleven.

Oeska is de eerste Oes van Kees en Anita. Daarom zijn wij ook beretrots op hun! Ze hebben hem niet alleen keurig opgevoed, maar ook nog eens prachtig verzorgd! Onze complimenten en vooral voor kanjer Anita, die zich regelmatig suf heeft geborsteld.

We zijn zeer benieuwd wat het jaar 2010 voor Oeska brengt…Wij zijn supertrots in ieder geval!

Tekst: Nel en Sascha van der Nat
Foto’s: Anita Akkermans