Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Deel deze pagina

Prinsesje zocht baas: Catootje

Op 23 september 1998 is er een Bobtail geboren en die kreeg de mooie naam Xineblue. Op 2 januari 2007 is dit meisje bij ons komen wonen en hebben wij haar Catootje genoemd. Op 14 december 2009 om 10.45 uur is Catootje overleden. Ik schrijf dit verhaal om alles een beetje op een rijtje te zetten. Ik hoop dat wij niet de enigen waren die emotioneel zóóó verknocht zijn aan ons bobje…

Ons eerste prinsesje kregen wij (hoe is mogelijk!!) via een kaartje bij Albert Heyn. Officieel “Sheila” van Vroomshoopse Boys uit Best. Gezien het leven dat dit meisje bleek te hebben gehad, hebben wij haar de naam “Katrientje” gegeven. Ons Katrientje heeft de basis gelegd voor onze “bobtail-liefde”. Zij was, voor een meisje erg groot, en ook groot in knuffels geven, lekkere hapjes en vooral vriendelijkheid!!! Katrientje is naar de regenboog gegaan toen ze 11,5 jaar was.

Ons tweede prinsesje was Balou, Bab at the Bowster’s Balou. Door familie-omstandigheden kwam zij via het adoptie-bureau bij ons. Balou’tje had een heel goede baas gehad dus haar naam hebben we zo gelaten. Wat was dit Jan’s hond! Altijd bij zijn voeten, naar hem opkijken en wat zo typerend voor Balou’tje was is dat zij zeer specifieke voorkeuren had voor onze bezoekers!!! En waaks!!! Balou’tje is naar de regenboog gegaan toen ze 13,5 jaar was.

Ons derde prinsesje is Catootje, Xineblue of the Snowboot Bears. Zij kwam, net als Katrientje en Balou’tje, op latere leeftijd bij ons; ze was toen ze op 2 januari 2007 bij ons kwam al ruim acht jaar. (Net als Balou) Om een of andere reden hebben wij zonder dralen haar naam veranderd in “Catootje”. Waar ze overigens totaal geen probleem mee heeft gehad; gelukkig!!! Net als Katrientje en Balou had Catootje een mand in de keuken, een matrasje in de zitkamer en een vachtje in de eetkamer.

Ik denk terug aan het moment dat Catootje voor het eerste in een gite in Frankrijk kwam. Deur open- slaapkamer uitkiezen- op een bed zitten- kijken: DIT IS MIJN PLEK!! Toen we een jaar later in dezelfde gite waren wist het meisje het nog PRECIES!! Hier thuis had ze háár bank, háár poessie (Sophia) háár hapjes en snapjes en vooral háár leven samen met ons. Anderhalve maand geleden bleek dat Catootje bot-kanker had; dan kun je geen nette woorden meer vinden!

Afgelopen maandag, 14 december om 10.45 uur is Catootje naar de regenboog gegaan.

Als het woord “leeg” is kan betekenen dan is dat nu. Dag Catootje, doe de groetjes aan Katrientje en Baloutje.

Vrouwtje Joke en Baasje Jan.