Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Welke Mason Pearson borstels zijn er allemaal?
Deel deze pagina

Welke Mason Pearson borstels zijn er allemaal?

Mason Pearson borstels zijn eigenlijk gewoon bedoeld voor ons, maar worden door menig OES eigenaar geprezen om hun kwaliteit en resultaat. Dat mag ook wel, want de borstels zijn aardig prijzig in de aanschaf. Aangezien de borstels uit Engeland komen en we tegenwoordig via internet van alles kunnen bestellen, zijn wij eens op zoek gegaan.

De website van Mason Pearson zelf is lichtelijk dramatisch, maar gelukkig zijn er genoeg anderen die ons wel van de benodigde informatie kunnen voorzien. Want het klinkt soms alsof er maar één Mason Pearson borstel is, maar bij het bezoeken van een Britse shop kom je er al snel achter dat er veel keus is. En ja…welke neem je dan?

Wat voor soort borstel?

De borstels worden onder verdeeld in drie soorten:

  1. Pure bristle (zwijnenhaar)
  2. Nylon
  3. Bristle and nylon (combinatie van zwijnenhaar en nylon)

Voor een Bobtail kun je het beste kiezen voor de gecombineerde variant. Het zwijnenhaar borstelt het vacht mooi schoon en het nylon komt tot het onderwol.

Welke kleur?

Dan zijn de borstels ook nog eens in verschillende kleuren te koop. Helaas vind je niet alle kleuren in Nederland en is degene die je doorgaans tegenkomt de donkere variant “dark ruby”. Wanneer je op de afbeelding klikt, zie je de borstel in groter formaat.

Mason Pearson Bristle DarkDark ruby
Mason Pearson Bristle WhiteIvory/white
Mason Pearson Bristle/Nylon BN2 PINKPink
Mason Pearson Bristle/Nylon BN2 BlueBlue
Mason Pearson Bristle/Nylon BN2 LightwoodLightwood

Welk formaat kies je?

Maar dan komt de meest lastige keus, welke grootte kies je nu? Bij veel websites hebben ze het over een ‘junior’ of over een ‘popular’. Na wat speurwerk op verschillende websites, hebben we onderstaand schema voor je kunnen samenstellen. Alle borstels hebben hun eigen code. BN staat voor ‘bristle & nylon’ en B voor alleen ‘bristle’. Dan zijn er ook nog speciale uitvoeringen zoals bijvoorbeeld de ‘sensitive’.

GrootteTypeCodeRingenLengteBreedte
PocketBristle & nylonBN45 ringen172mm51mm
HandyBristle & nylonBN36 ringen216mm64mm
Medium / JuniorBristle & nylonBN27 ringen226mm70mm
Large / PopularBristle & nylonBN18 ringen229mm77mm

Op de Australische website van Salonstyle kwamen we een mooi schema tegen die goed weergeeft wat de verschillen in de groottes zijn.

Welke Mason Pearson borstels zijn er allemaal?

Vergelijk de prijs

De prijs van een Mason Pearson verschilt nogal. Sowieso is die natuurlijk afhankelijk van de grootte van de borstel. Laten we eens wat prijzen vergelijken van de meest voorkomen borstel, Mason Pearson Bristle/Nylon BN3 DARK RUBY.

WebsitePrijsVerzendkosten
Haarshop.nl€ 69.95, exclusief BTWGeen
Hair & Body Beauty€ 72,95Gratis boven € 50,-
Velapet€ 63,00Niet aangegeven

Wanneer je het leuk vind om bijvoorbeeld een roze of een blauwe Mason Pearson te bestellen, is de prijs vaak wat hoger.

De goedkoopste borstel

Maar de goedkoopste borstel vinden we op een Britse website van TLC Pharmacy. Hier betalen we £49.20 (ongeveer 58 euro) voor de borstel en zijn er geen verzendkosten. Je moet wel even geduld hebben, want het duurt ongeveer twee weken voordat je ‘m in huis hebt. En ze hebben de borstels ook in alle kleuren, behalve de houten variant.