Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Wie gaat er mee op vakantie
Deel deze pagina

Wie gaat er mee op vakantie????

Nog voordat Luna bij ons kwam stond het voor ons al vast, onze OES zou meegaan op zomervakantie en weekendjes weg. Dat we hiervoor vliegreisjes en strandvakanties naar warme zonnige oorden zouden moeten opgeven vonden we niet erg. In tegendeel met de hond op pad leek ons juist erg leuk en gezellig.

Voor het eerst mee

Zo gezegd zo gedaan, toen Luna 6 maanden oud was gingen we voor het eerst naar Texel. We kwamen hier zelf al jaren en met Luna erbij was het zoveel leuker! Geen mountainbikes meer mee, maar gewoon lekker wandelen op het strand en in het bos, heerlijk!

Voor het eerst mee

Voor de daaropvolgende eerste zomervakantie wilden we wat verder weg en Oostenrijk leek ons ideaal. Wel spannend zo’n eerste keer een grote reis, maar het ging prima. Luna vindt het geweldig om mee te gaan en lange afstanden in de auto zijn geen probleem. Veilig in de gordel op de achterbank met genoeg koekjes, vers water en een stop op zijn tijd. We hadden een geweldige vakantie en ook in het hotel ging het heel goed.

Voor ons was dit zeker voor herhaling vatbaar en de daarop volgende jaren kozen we steeds weer voor de alpenlanden. Inmiddels zijn we in de zomer 5 keer in Oostenrijk en 1 keer in Zwitserland geweest. Voor Luna een ideale vakantie en voor ons ook. In de zomer is de bergwereld echt prachtig en met over het algemeen een gunstig klimaat.

Even uitrusten Zomer 2011 Ischgl, Oostenrijk

Vaak is er ook wel een stukje sneeuw, gletscher of koel bergbeekje te vinden voor de nodige afkoeling en pret. Verder is onze ervaring dat de mensen over het algemeen erg vriendelijk zijn voor honden. Het is al dikwijls voorgekomen dat Luna op een terras al eerder van water voorzien was dan dat wij onze drankjes hadden. Het grappige is dat we zelf vaak de toeristische attractie zijn als we ergens met haar lopen, hoe vaak ze al niet op de foto is gezet!

Wintersport 2012 IschglWintersport

Ook in de winter gaat Luna mee op wintersportvakantie. De eerste 2 skivakanties is Luna thuis gebleven en paste ‘oma’ op, maar we misten haar te veel en besloten we haar voortaan ook in de winter mee te nemen. We hadden inmiddels een uitstekend appartement gevonden met een ideale ligging buiten het dorp en aan een mooi wandelpad. Hierdoor kunnen we een perfecte combinatie maken van wandelen met Luna en tussendoor een paar uurtjes skiën als zij slaapt.

Huisdieren toegestaan

Met het zoeken van accommodaties hebben we eigenlijk nog nooit echt problemen gehad. Of we nu op zoek waren naar een huisje, appartement, hotel of een overnachtingshotel voor onderweg we zijn altijd goed geslaagd. Natuurlijk is de keus wel wat beperkter, maar er blijft voor ons toch genoeg over om uit te kiezen. In reisbrochures staat het vaak al goed aangegeven en via websites is het vaak ook makkelijk te selecteren of huisdieren toegestaan zijn. Inmiddels hebben we in Oostenrijk wel een vaste stek voor de winter waar we ook zomers een aantal keren zijn geweest en het is leuk om te zien dat het voor Luna ook een beetje thuis komen is.

We vinden het heerlijk om de vakanties zo met zijn drieën door te brengen. Tussen de vakanties door proberen we ook nog minstens een keer per jaar een weekendje richting Texel te gaan.

Zomer 2012 Stubaier gletscher

Als de tassen gepakt worden zit Luna al voor de deur, zodat niemand weg kan gaan zonder haar en zit ze het liefst al in de auto voordat deze ingepakt wordt. Ze weet dus inmiddels maar al te goed wat er gaat gebeuren als we vragen: wie gaat er mee op vakantie??? Nou, zij dus !!   :o)