Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Aftrap show seizoen met de Hond van het Jaar Show
Deel deze pagina

Aftrap show seizoen met de Hond van het Jaar Show

Het showjaar van 2018 wordt altijd afgetrapt met de De Hond van het Jaar Show. Een show waar je je niet zomaar op in kan schrijven, maar waarvoor je je plek moet verdienen. Daardoor is het een show waar letterlijk alleen de crème de la crème van rashonden uit Nederland worden geshowd.

Dit jaar werd ons ras op zondag 14 januari vertegenwoordigd door Wiggly Scamp’s Joanne Blue Angel die in mei 2017 de Club Match won en daarmee haar entree veilig stelde. En de tweede deelnemer was Pipa Middleton aus dem Elbe-Urstromtal van Willy van Opijnen die tijdens de Kerstshow de derde plek in de rasgroep behaalde, ook goed voor deelname aan de Hond van het Jaar Show. Alleen honden die ingeschreven zijn in het Nederlandse Stamboek en waarvan ook de eigenaar in Nederland woont komen in aanmerking voor deze speciale show. Pipa en Joanne zijn dus met recht “Neerlands trots”.

De ervaring om mee te doen is onbeschrijflijk zegt Willy, “We liepen samen met ruim 250 winnaars van alle rassen over de catwalk in de Flint in Amersfoort. We werden niet geselecteerd maar alleen degene die het meegemaakt hebben kunnen omschrijven hoe geweldig het is om hier aan mee te mogen doen.”

Pipa Middleton aus dem Elbe-Urstromtal

Pipa Middleton aus dem Elbe-Urstromtal

Beide teven zijn nog geen twee jaar dus hebben nog een hele toekomst voor zich. Willy droomt al een beetje om er volgend jaar nog een keer te mogen staan.

We feliciteren Paul & Annemarie Philips en Willy Opijnen met deze knappe prestatie en wensen beide een prachtig show seizoen voor 2018.

Cover: Sally Hoogendam