Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Crufts 2013: Beste reu is Sweet Expression’s Meet & Greet
Deel deze pagina

Crufts 2013: Beste reu is Sweet Expression’s Meet & Greet

De Crufts is de grootste hondenshow ter wereld met rond de 22.000 honden ieder jaar. Dit jaar mochten de OES op 10 maart de ring in en ook de Nederlandse en Belgische OES waren weer vertegenwoordigd.

En dat de winst voor Beste reu naar de Nederlands/Duitse Ch. Sweet Expression’s Meet & Greet ging maakten zijn fokker Roosmarie Wibier (die ziek thuis zat) erg blij. Ze schreef voor onze website een verslag van de Crufts 2013.

Het is de droom van iedere internationale exposant ooit een keer je hond in te kunnen schrijven voor Crufts. We hadden al een paar keer in de ring gestaan op Crufts maar dit jaar gingen we met toch wel hoge verwachtingen naar Birmingham toe; als we een goede kans op een plaatsing zouden maken dan was het dit jaar met Emma en Maestro. Moeder en zoon, Emma (Ch. Sweet Expression’s Circus Circus) in de Veteranenklasse en Maestro ( Ch. Sweet Expression’s Meet & Greet) in de Openklasse. In de UK is geen Kampioensklasse dus alle volwassen honden staan daar in de Openklasse.

Crufts 2013: Beste reu is Sweet Expression’s Meet & Greet

Waar op Internationale shows in Nederland, België en Duitsland tegenwoordig rond de 10 OES zijn ingeschreven ( als je geluk hebt!), waren dit jaar op de Crufts 122 OES gemeld. Keurmeester was Mevr. Pat Bradley. Het was voor ons een keurmeester die we nog nooit hadden ontmoet en er ook nog nooit bij hadden geshowd, dus afwachten wat ze van onze honden vond. Emma werd door Jessica geshowd en won een prachtige derde plaats! Maestro werd door Mark geshowd omdat ik zelf ziek was en thuis moest blijven, en O wat was het spannend…..

21 reuen in de Openklasse waarvan 18 Kampioenen! Maestro won deze klasse en moest daarna door voor beste reu. De keurmeester hoefde niet lang na te denken en liep met de Crufts CC rozet naar Mark en Maestro toe…beste reu!

Crufts 2013: Beste reu is Sweet Expression’s Meet & Greet

Tot nu toe hebben vanuit Nederland alleen Cornelia Loest en Sjaak en Nelleke Meijer dit ooit weten te halen met hun zelf gefokte honden en nu mochten wij dit ook meemaken, een ervaring om nooit meer te vergeten! Beste teef en beste van het ras werd Ch. Aryakas Genesis at Beauvallon van eigenaar Helen Woods.