Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Eef ter Mors: ridder in de orde van Oranje Nassau
Deel deze pagina

Eef ter Mors: ridder in de orde van Oranje Nassau

Afgelopen vrijdag werd Vigilats fokker Eef ter Mors geridderd in de orde van Oranje Nassau. Onderstaand verslag werd geschreven door diegene die dit allemaal geregeld heeft….

Hoe kun je Eef ter Mors verrassen? Ja daar hebben we lang op moeten nadenken, maar soms moet je op een idee gebracht worden. Toen dit idee voor het eerst speelde moeten we terug gaan circa 2 jaar geleden.

Ook toen rond de uitreiking van de lintjesregen van dat jaar kreeg ik het idee. Maar hoe pak je zoiets aan? Ik ben toen info gaan vragen bij de gemeente waar  je aan moet voldoen om in aanmerking voor een lintje te komen. Na een bezoek bij Eef heb ik tussen neus en lippen door eens laten glippen wat hij hier van vond, over lintjes in het algemeen, daarna wist ik, hier kan ik mee door gaan.

Wie moesten er benaderd worden?

Het volgende traject werd opgestart wie moet ik allemaal benaderen. Het werd me al wat makkelijk gemaakt, ik hoorde links en rechts al waar Eef allemaal al iets voor deed. Daarna heb ik gebeld en de betroffen instanties aangeschreven hoe ze er tegen aankeken, tegen de persoon Eef.

Eef ter Mors: ridder in de orde van Oranje NassauHet is belangrijk dat alle arbeid die een persoon verricht vrijblijvend, dus zonder beloning wordt gedaan. Gelukkig kreeg ik overal alle medewerking. Alles moest al die tijd stil worden gehouden zodat hij nergens van af wist. Enkele personen op het hart gedrukt niets te vertellen zodat het idee verder uitgebouwd kon worden.

Wat ik vergeten ben is dat een aanvraag voor een bepaald jaar, al een hele termijn daarvoor ingediend moet worden. Toen ik Eef het lintje in 2012 wou bezorgen, bleek ik al te laat. Bij navraag hiervan bleek de termijn twee weken te zijn verstreken. Voor alle duidelijkheid, je moet je het in juli indienen om volgend jaar daarvoor in aanmerking te komen. Het was dus erg teleurstellend dat ik te laat was en mijn verzoek werd afgewezen.

Maar goed, nu hadden we nog meer tijd om het een en ander nog grondiger aan te pakken en het niet op het laatste moment aan te laten komen. Maar het gevaar was om het weer een jaar stil te houden.

Ik heb het Euro-Oes comité aangeschreven en dacht nu gaan we er helemaal voor, uitgelegd wat het  inhoud, een Koninklijke onderscheiding,  toen waren zij ook helemaal om. Vooral Barbara Muller vond het geweldig en stelde voor mij een brief op hoelang Eef al betrokken is bij de Euro-Oes en om het een en ander nog duidelijker te maken voor de commissies in Nederland heb ik een catalogi van de laatste tentoonstelling bijgevoegd van Miesbach (deze catalogus is lastig te regelen en Eef regelde dus eigenlijk een extra catalogus voor zijn eigen lintje, zonder het te weten).

Afwachten

Na indiening van alle stukken begon het lange wachten. Tussentijds werd ik al door meerdere instanties gevraagd, heb je al wat gehoord? Steeds moest ik het zelfde zeggen: ‘ nee nog niets.’
Maar het leuke hiervan is hoe langer ik van de gemeente niets zou horen hoe beter het eruit zou zien. Dus we kregen steeds meer hoop dat we het goed hadden aangepakt. Tijd ging steeds meer in ons voordeel spelen.In december heb ik maar eens naar de gemeente gebeld en met de betreffende contactpersoon van de gemeente gesproken en gevraagd hoe het ervoor stond. Nadat zij de pc had geraadpleegd over waar en hoever het ervoor stond kreeg ik te horen dat het er in ons geval gunstig voor stond. Voor 95% was het zeker dat Eef het lintje zou krijgen, nu de laatste 5% nog. Ook hiermee moesten we heel veel geduld hebben. Tot eind maart, toen kreeg ik het verlossende antwoord, het gaat door.

De grote verrassing

Nu konden we dus verder borduren, hoe pakken we dit aan om Eef te verrassen. Voorzichtig werd zijn dochter en zoon ingelicht, zelfs zij wisten hier niets van dat dit op stapel stond.

Omdat Eef ook voorzitter is van de TKV werd het ons wat makkelijker gemaakt, hij werd zogenaamd naar het gemeentehuis gelokt met het idee dat er een vergadering is in samenwerking met de TKV over het hondenbeleid in de gemeente Enschede. Tot aan de balie had die niets door want hij vroeg daar op welke verdieping de vergadering was over het hondenbeleid?

Blij verrast en een toespraak van burgemeester den Ouden werd hij dus in het zonnetje gezet. Eindelijk een project van bijna twee jaar met goed gevolg afgesloten.

Eef ter Mors: ridder in de orde van Oranje Nassau

Ieder instantie die hieraan heeft meegewerkt hartelijke dank.

Meewerkende instanties zijn:
Raad van Beheer
TKV
OESCN
EURO-OES Comité