Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Deel deze pagina

Een gezellig showfeestje in Bleiswijk

Dat shows heel leuk en gezellig kunnen zijn, bleek afgelopen weekend wel weer tijdens de “Bleiswijk show”, die in het Plantarium in Hazerswoude-Dorp werd gehouden.

Er waren op zaterdag 6 OES voor de Zweedse keurmeester Mw Skallman ingeschreven, en zondag waren er 7 voor Mw Rachel Dijkhorst aanwezig. We wisten dat er enkele honden nog maar 1 puntje nodig hadden om titels af te ronden, dus we verheugden ons allemaal om wat te kunnen vieren dit weekend! De exposanten stonden dicht bij elkaar, dat was soms wat krap maar ook wel knus en makkelijk om elkaar even een handje te helpen.

Mw Skallman was streng en kritisch. Ze vond haar Beste van het Ras in Dwayne- Ch Youandi Grand Cru, en als mooiste teef wees ze Kelly aan – Grace Kelly of Mary People, en nu is Kelly dus ook Nederlands Kampioen. Ursula de Jonge showde haar Brechtje -Youandi Wanna Live My Lifestyle in de jeugdklasse en met deze laatste 1 Uitmuntend rondde ze haar Nederlandse Jeugdkampioenstitel af!

Op zondag waren er een paar dezelfde en een paar andere honden. Een andere keurmeester, dus altijd weer spannend wat de uitslag zal zijn.

Dwayne werd weer beste reu, en voor het reserve CAC werd Spencer- Sweet Expression’s Q-Pido aangewezen. Dit puntje was de laatste voor Jessica om een Nederlands Kampioen titel achter Spencer zijn naam te mogen zetten. Proficiat Jessica! Kelly werd beste teef en wisselde met Dwayne het BOB af, en het reserve CAC werd aan Brechtje van Ursula toegekend. Een schitterende prestatie voor een beginnende exposant, met een teefje vanuit de jeugdklasse.

We hadden dus 2 nieuwe Nederlands kampioenen én een nieuwe jeugdkampioen, dat moest gevierd worden! Dat deden we met z’n allen, zoals het hoort. Champagne, en ook nog gebak omdat de baasjes van Luna afgelopen vrijdag getrouwd zijn. Proficiat allemaal!

IMG_0442

De volledige uitslag van de 2 shows in Bleiswijk kun je hier en hier vinden.