Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Flexa, het Nederlandse Dulux?
Deel deze pagina

Flexa, het Nederlandse Dulux?

Vandaag kreeg ik een tip doorgemaild, of ik de nieuwe commercial al had gezien van Flexa. In de reclame boodschap van het Nederlandse verfmerk speelt een Bobtail mee.

Boegbeeld van DuluxDe Bobtail, ofwel Old English Sheepdog, is sinds 1963 het symbool voor Dulux®. ICI Paints gebruikte de bobtail voor het eerst in een reclamecampagne om de doe-het- zelf markt te veroveren. De afbeelding van de hond is inmiddels net zo bekend als het verfmerk.

Flexa en Dulux zijn beide onderdeel van het Akzo Nobel concern. Deze foto is vlak voor Kerst gemaakt in het Amsterdamse Akzo Nobel hoofdkantoor. “De foto is intern en extern gepubliceerd om via een knipoog aan te geven dat Akzo Nobel weliswaar ICI gekocht heeft, maar dat we goed voor de hond zullen zorgen”, verklaart Tim van der Zanden, woordvoerder van Akzo Nobel. “Sinds de overnameplannen bekend werden, kregen we regelmatig vragen of we de hond zouden behouden.”

Goed nieuws voor de Nederlandse Dulux fans nu het voorzichtig lijkt dat Akzo Nobel voor haar Nederlandse verfmerk ook de Bobtail inzet.

Bekijk hier de nieuwe commercial van Flexa.