Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Gezocht: Serieus baasje voor Bobtail met gedragsproblemen
Deel deze pagina

Gezocht: Serieus baasje voor Bobtail met gedragsproblemen

Jazz is een reu van 4 jaar en enige weken geleden voor het eerst herplaatst. Zijn eerste eigenaren hebben hem verkeerd opgevoed waardoor zijn originele Bobtail karakter is veranderd naar een dominante en eigenwijze hond. Toen Jazz niet meer beheersbaar was is hij herplaatst naar zijn huidige eigenaren.

Hier treed hetzelfde probleem op en daarbij komt dat zijn baasje ernstig ziek is. Zijn bazinnetje heeft verder geen problemen met hem en naar haar toe is hij erg aanhankelijk en lief. Helaas heeft hij naar zijn baas al een paar keer gehapt waardoor er geen vertrouwen is om deze “lastige” hond zo te kneden dat hij weer een normale OES wordt.

Op zichzelf staand geval

Gezocht: Serieus baasje voor Bobtail met gedragsproblemenDe fokker heeft inmiddels de eigenaren van de 4 andere reuen uit het nest opgebeld om te vragen hoe deze kerels zijn uitgegroeid. Uit deze gesprekken kan geconcludeerd worden dat Jazz zijn moeilijke gedrag een op zichzelf staand iets is.

Door de situatie waarin zijn tweede eigenaren zitten, zijn zij niet in staat om Jazz de consequente aandacht te geven die hij juist nodig heeft om weer balans te krijgen.

Wie helpt Jazz?

Jazz heeft dus een nieuwe baas nodig. Eentje zonder jonge kinderen en andere honden. Iemand die sterk in zijn schoenen staat en Jazz een kans durft te geven. Iemand die Jazz die intensieve en positieve begeleiding kan geven waardoor het verloren vertrouwen kan terugkeren bij hem. Wie wil en kan deze probleemhond helpen?

Reageren of meer informatie

Jazz woont momenteel nog bij zijn tweede eigenaren en zal hier blijven wonen totdat er een nieuw baasje is gevonden. Heb je interesse of vragen, vul dan in onderstaand formulier je gegevens in.