Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Hoe staat het nu met de Spaanse honden Merlin en Luna?
Deel deze pagina

Hoe gaat het nu met de Spaanse Bobtails Merlin en Luna?

Twee weken terug werd er een foto op Facebook verspreid met daarop twee Bobtails afgebeeld, de zusjes Merlin en Luna. Het bericht daarbij was koud en hard.

Ze zijn altijd samen geweest. Ze hebben altijd een baasje gehad. Een thuis en een oord waar ze veilig waren. Maar nu, nu zijn de tijden veranderd. Zo makkelijk is het voor die baasjes van hen en nu moeten ze weg, de straat op. Ze zijn 8 jaar oud. Hier zijn ze dan, MERLIN en LUNA. Ze zijn nog niet bij ons binnen. We krijgen van de baasjes een paar weken tijd en dan mogen wij kiezen, of binnen nemen bij ons ofwel …. ja mensen, het eindstation. Het is ongelooflijk maar waar. We hebben alles geprobeerd om hun baasjes tot andere gedachten te brengen maar zonder resultaat. Hun besluit staat vast. Beide honden gaan de deur uit. Hoe kan je het doen? Ik weet het niet zal dit nooit begrijpen, maar een ding staat vast, deze twee lieverds staan voor een drastische verandering in hun leven.

De foto werd gedeeld door heel OES-liefhebbend Nederland…misschien wel Europa en al snel werd duidelijk dat er mensen bereid waren om voor de honden te gaan. Daarna werd het even stil, maar gelukkig kregen we gisteren goed nieuws van hun toekomstige eigenaren.

De zusjes zijn aangekomen in de Spaanse opvang. Vanaf nu kan het proces gestart worden om ze naar Nederland over te brengen. Binnen nu en drie weken zouden ze dan echt bij hun nieuwe baasjes wonen. We hebben inmiddels contact met deze mensen en ze houden ons op de hoogte. Spannend! De organisatie die dit allemaal gaat regelen is ACE Animal Care.