Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Mooie prestaties van onze landgenoten op de Euro-OES
Deel deze pagina

Mooie prestaties van onze landgenoten op de Euro-OES

Een buitenshow in Nederland…dat brengt altijd een risico met zich mee moet ook de Euro-OES organisatie gedacht hebben. En gelukkig was het voorgevoel juist en was de tent hard nodig. Donkere wolken met veel regen trokken er over Oosterbeek…

Maar de ring bleef droog en de Bobtails uit België en Nederland behaalden resultaten waar we best wel even trots op mogen zijn!

Wicked Wisdom’s Key to Success beste pup

De eerste Nederlander was te zien in de puppy klas reu. Daar werd “Wicked Wisdom’s Key to Success” door zijn fokker Arie Bloemendaal geshowd. Jason werd eerste in zijn klas en daar bleef het niet bij want in de strijd om de beste pup versloeg hij zijn tegenstander van de andere sekse.

Wicked Wisdom’s Key to Success beste pup

Sweet Expression’s wint veel prijzen

Fokkers Mark en Roosmarie Wibier van Sweet Expression’s kunnen terug kijken op een wel heel succesvolle Euro-OES. In de open klas behaalde Sweet Expression’s Quick on the Trigger de vierde plaats. Zijn broer Sweet Expression’s Q-Pido deed hetzelfde in de fokkers klas. Sweet Expression’s Meet & Greet was dit jaar nog beste reu op de Crufts, maar moest deze titel op de Euro-OES voorbij laten gaan aan Bottom Shaker My Secret. Maar Maestro werd wel reserve beste reu en dat is natuurlijk ook een prestatie waar ze erg trots op kunnen zijn. En samen met zijn half-zus Oprah, Sweet Expression’s on Stage, werden ze in de koppel klas ook nog eens eerste. Sweet Expression’s Circus Circus werd kort daarvoor uitgeroepen tot beste veteraan teef. En samen met haar zoon Spencer werd ze ook nog eens derde in de koppelklas. Na al deze resultaten was de kers op de slagroom: beste groep. De prijzenkast is weer aardig bijgevuld, of in dit geval kunnen we beter zeggen: de servieskast 😉

Sweet Expression's wint veel prijzen

Bubbles voor Youandi

In de tussenklas werd Youandi Grand Cru vierde. OES-kennel Wiggly Scamps showden in de open klas  Youandi Dutch Dream Team. Lee deed samen met Paul zijn naam eer aan en behaalde de eerste plaats. Dit konden ze natuurlijk niet zonder Annemarie, niet in de ring maar wel de rechter hand van haar man. Een echt team dus 😉

Youandi Dutch Dream Team.
Youandi Dutch Dream Team.

In de open klas bij de teven werd Youandi Dreams Come True niet door haar eigenaar Ursula geshowd, want die maakte overuren bij haar standje. Maar ook samen met haar fokker Inge van Engelen deed ze het super goed en werd ze derde in haar klasse.

Belgische junioren scoren

In de de junior klas van de teven ging de prijs voor zowel de derde als de tweede plaats mee naar België. De uit Griekenland afkomstige Aryakas Niki Elbestrumtal werd voor het eerst geshowd op Nederlandse bodem door haar eigenaar Conny Verelst-Loest. De derde plek ging naar Koko Chanel aus dem Elbe-Urstromtal, eigendom van Snowboot Bears fokker Chris Van Beirendonck.

Chris behaalde ook de tweede prijs in de puppen klas teef met haar Look at me of Snowboot Bears.

Overige plaatsingen

En de eerste show die Shannon Wessel liep met haar “kleine meid” Hockesberghe’s Walc Cinderella werd direct beloond met de derde prijs in deze zelfde klasse. Oudere zus Hockesberghe’s Walc Attitude behaalde in de kampioens klas de 4e plek.

Ook in de fokkers klas teef gingen er twee Nederlanders met de prijzen vandoor. Vigilat’s Notre Dame werd derde en Definitely Xquiszt Abegayle vierde! En in de veteranen klas teef werd Brwyn’s Heavenly Hugs Teddy Bear vierde. Naast het prachtige bord wat Lee voor Wiggly Scamps binnenhaalde, werd ook hun lieve Milly, Angel Miss Milly from Stone’s vierde in de tussen klas.

 Angel Miss Milly from Stone’s werd vierde in de tussen klas.
Angel Miss Milly from Stone’s.

Natuurlijk waren er nog veel meer Nederlandse en Belgische honden aanwezig in de ring die met een prachtig keurrapport naar huis gingen, maar helaas niet geplaatst werden. Alle winnaars, van harte gefeliciteerd!

Wordt jouw hond genoemd in dit artikel en staat er geen foto bij, mail deze naar ons 😉