Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Onschuldige Bobtail komt om door vergiftiging
Deel deze pagina

Onschuldige Bobtail komt om door vergiftiging

Gisteren werden we opgeschrikt door een vreselijk bericht van Rosita Guérand. Die nacht was haar teef overleden als gevolg van een zeer laffe daad: vergiftiging. De daders zijn nog niet gevonden, maar dit mag niet ongestraft blijven.

Onderstaand bericht heeft Rosita verspreid op Facebook. Haar lieve Fairy had eind juni nog het leven gegeven aan 6 mooie pups. En nu de eerste pups het ouderlijk huis hebben verlaten, zullen ze hun moeder nooit meer terug zien.

Onze lieve Fairy is niet meer.
Op het terrein naast ons worden er wel eens feestjes gegeven tot ’s morgens vroeg met heel veel geluidsoverlast . Toen de pupjes 1 week oud waren was er ook zo’n feest. Om half 4 ging ik vragen of de muziek wat zachter kon. De kopjes stonden te dansen in de kist. Het enigste wat ik kreeg was een grote bek en het feest ging door tot 6 uur. Afgelopen zaterdag was er weer zo’n feest. Weer met de nodige geluidsoverlast. Ben maar in mijn bed blijven liggen. Zou toch niet helpen om te vragen de muziek zachter te zetten. Om 3 uur zat ik rechtop in mijn bed door schoten. Nu maken ze elkaar af was mijn gedachte. Het was mooi weer. De honden konden dus binnen en buiten lopen op het stuk erf wat afgezet is en grenst aan het terrein waar de feestjes gehouden worden.

’s Avonds wilde Fairy niet eten. Dat zijn we niet van haar gewend maar kan gebeuren en verder geen aandacht aan geschonken. Maandagmorgen is Machiel Samen met Fairy en de pups buiten en valt ze ineens neer. Tong en tandvlees helemaal blauw en stuiptrekkingen. Machiel denkt dat er iets in haar keel zit en gaat met zijn hand op onderzoek. Hij vindt niets maar het benauwde is wel gelijk over. Wij blij dat Machiel net buiten was. Zal er toch iets gezeten hebben. Echter ’s middags krijgt ze nog zo’n aanval. Toen direct naar de dierenarts. Alles laten onderzoeken, bloedcontrole maar alles was goed. Voor alle voorzichtigheid antibiotica meegekregen.

Tegen middernacht kreeg ze binnen een half uur 2 van dergelijke aanvallen. Dierenarts uit bed gebeld . We mochten haar niet vervoeren maar medicatie ophalen tegen epilepsie. Dinsdag morgen moesten we terug om een long foto te maken. Daar was een grote zwarte vlek op te zien. Dit kon bloed zijn of een heel erge ontsteking. Ze had geen koorts, dat was dus vreemd. Ze heeft toen heel veel antibiotica gehad . ’s middags lijkt ze iets op te knappen. Ze heeft het minder benauwd. In de namiddag moet ze spugen en zie ik dat haar tong en tandvlees een rare bruine kleur heeft. We moesten direct naar de dierenarts terug . Ze heeft 3 liter vocht gehad en het zuurstofgehalte in haar tong werd gemeten.

Afgelopen nacht is Machiel weer bij haar gebleven. Om 5 uur riep hij mij dat het niet goed ging. Toen ik beneden kwam was ze juist in elkaar gezakt en lag ze in een giga grote plas bloed wat uit haar bek en neus kwam. Dierenarts heeft alles op een rijtje gezet en de conclusie is dat ze vergiftigd is met chemicaliën.

Het is goed dat Fairy de pups niet meer liet drinken anders waren die wellicht ook dood geweest.

Alle tips zijn welkom. Rosita krijgt Fairy er niet mee terug, maar degene die verantwoordelijk is voor deze laffe daad in het Zeeuwse Koewacht mag een gezicht krijgen.