Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Onze OES gaat mobiel en andere veranderingen
Deel deze pagina

Onze OES gaat mobiel en andere veranderingen

De afgelopen twee jaar heeft het mobiele internet veel terrein gewonnen. Verwacht wordt dat mensen in 2014 net zo veel websites bekijken op hun smartphone of tablet dan achter hun gewone PC.

Ook wij houden nauwlettend in de gaten hoe de bezoekers van Onze OES zich gedragen. Het gemiddelde bezoek per smartphone ligt bij de Nederlandse websites op ongeveer 15 tot 20%. Onze OES is heel actief op Facebook met onze eigen Fanpage pagina en de mogelijkheid om te reageren op artikelen via je Facebook account. Veel van jullie doen dit ook via het mobieltje. De statistieken liegen er namelijk niet om…(Als je op de afbeelding klikt, komt deze groter in beeld.)

Google Analytics gegevens www.oes-bobtail.nl oktober 2012

Bijna een derde van de bezoekers van oes.nl doet dit met zijn mobiel! En maar liefst 13 procent met zijn Tablet. En ja…jullie houden van Facebook 🙂

Mobiele website

Voor wie de site momenteel bekijkt met zijn mobieltje, moet een beetje zoomen, swipen en zuchten voordat alles goed in beeld staat. Maar, dit gaat veranderen! Op het moment zijn we druk bezig met een grootschalige sitevernieuwing, waar een mobiele website een onderdeel van is. Een mobiele website, wat is dat nou eigenlijk? Omdat beeld meer zegt dan woorden, hebben wij hier een afbeelding van de huidige site op de smartphone en van de testomgeving.

Niet mobiel en mobiel geoptimaliseerd

Alles is nog gewoon te vinden, alleen nu een stuk makkelijker én sneller. Je kan zelfs reageren met je Facebook account zoals dit ook mogelijk is op de gewone site.

Om dit alles mogelijk te maken, komen er ook een aantal wijzigingen in de “gewone” site.

Nieuwsarchief

We hebben het afgelopen jaar enorm veel nieuws weten te melden waardoor het archief onoverzichtelijk is geworden. Dit wordt straks anders, berichten zijn per maand terug te vinden.

Nieuwe showpagina

De showpagina was onoverzichtelijk geworden omdat we pas op een later moment besloten hebben om ook de Belgische showuitslagen te publiceren. De showpagina is overhoop gehaald en krijgt een nieuwe, gelijkwaardige indeling.

Herplaatsing

Het afgelopen jaar, zijn er een aantal honden succesvol herplaatst via Onze OES en daarvoor zijn we vooral erg dankbaar. We hebben inmiddels een prachtig archief met verhalen “OES zocht baas”. Dit alles voegen we samen op een nieuw hoofdonderdeel: herplaatsing.

(L)Oesje

Cees Bol is de bedenker van het OES karakter (L)Oesje en schrijft over haar een column. (L)Oesje gaat ook haar plek krijgen op de site.

Al met al gaan er dus veel dingen veranderen. Want niet alleen Onze OES gaat mobiel, ook de Database. Op de planning staat om alles gereed te hebben begin 2013. Volg onze Facebook Fanpage voor screenshots en updates!