Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Onze OES is vernieuwd!
Deel deze pagina

Onze OES is vernieuwd!

De trouwe bezoekers van onze website en Facebook Fanpage weten het al een aantal maanden. Onze OES zou wederom vernieuwd worden.

Sommige mensen denken misschien dat er een heel team achter deze website zit, maar uiteindelijk valt het terug op maar 1 persoon. Dit platform is eigenlijk een soort van “speeltuin” om nieuwe dingen uit te proberen. Mensen die mij wat beter kennen en me volgen op Facebook weten dat ik naast OES ook enorm bezig ben met mobiele toepassingen en WordPress. Het was daarom ook bijna een grote schande dat mijn eigen websites niet voldeden aan datgene wat ik de klanten van mijn werkgever adviseer: mobiel zijn. Het aantal mobiele bezoekers van deze website is in een aantal maanden gestegen van 20% naar 30%, wat enorm hoog is.

Responsive webdesign

Er zijn verschillende technieken om een website geschikt te maken voor smartphones. Ik heb heel veel tijd gestoken in het maken van een mobiele website en met de oproep naar testers, waren we al echt bijna klaar. Maar door nieuwe inzichten, besloot ik echt letterlijk om opnieuw te beginnen! Wie meer wil weten over de achtergronden van deze techniek, verwijs ik graag naar mijn blog “Multi screen design: de invloed van mobiel op het design proces

OES-Database, het probleem kindje

Al met al, bleef ook de OES-database nog steeds een opzichzelfstaand probleem wat opgelost moet worden. Het bleek achteraf een fout geweest te zijn om beide sites van elkaar los te koppelen. Nu hebben beide websites dezelfde uitstraling. Er is geen verschil meer in kleur en logo. Maar nog belangrijker, het dekreu overzicht die altijd krampachtig in Onze OES zat en dan weer doorverwees naar de Database heeft nu gewoon zijn plekje gekregen in de OES-Database.

En zo zijn er nog veel meer kleine verbeteringen gedaan. Het fokkersoverzicht heeft nu een splitsing per land. Waarom? Omdat zo’n lange lijst gewoon niet te bekijken is op je smartphone. En tja al die vernieuwingen hebben ook als gevolg dat mensen die de website met Internet Explorer 7 bekijken gewoon niet meer ondersteund worden. De website is nog goed te bekijken hoor, maar ziet er niet zo mooi uit als in een minder gedateerde browser. Soms moet je gewoon keuzes maken.

Feedback!

De website is nog steeds niet perfect en ik wil jullie dan ook vragen om feedback. Zeker van de smartphone gebruikers wil ik horen hoe zij de nieuwe website ervaren nu ze niet meer hoeven in te zoomen. Er zijn zo enorm veel verschillende soorten mobieltjes dat we onmogelijk op alles hebben kunnen testen. Dus ook negatieve feedback is welkom.