Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Pipa Middelton aus dem Elbe-Urstromtal Nederlands Jeugdkampioen en Benelux Jeugd Winner
Deel deze pagina

Pipa Middelton aus dem Elbe-Urstromtal sluit jeugd klas af met 2 titels

Onze OES is het platform waar het nieuws gemaakt wordt door jullie. Zo meldde Willy van Opijnen ons deze week dat haar Pipa dit weekend eventjes 2 titels heeft binnengehaald in Rotterdam. Niet alleen het Nederlands Junior kampioenschap, maar ook de Benelux Jeugd Winner.

En dat is heel knap want haar show carrière begon slechts 4 maanden geleden. Pipa’s entree in de showring was op 15 april dit jaar en niet zonder resultaat, want ze behaalde de eerste plaats in een sterke jeugdklas van 5. En de tweede showdag in Goes behaalde ze 2U, wederom uit een sterk vertegenwoordigde jeugdklas van 5.

“Omdat we het altijd leuk vinden een of twee keer per jaar een clubmatch bij een KC te bezoeken, gewoon lekker buiten en een ongedwongen sfeer kozen we dit jaar net als een aantal anderen van de ringtraining voor de KC Hoeksewaard op Koningsdag.”, schrijft Willy. Het werd een dag met een speciaal lintje, BOB, BIG1 en BEST IN SHOW.

KC Hoeksewaard op Koningsdag

We hadden de smaak te pakken!

Op zaterdag 27 mei een snikhete dag gingen ze met Pipa naar Oss en wederom was de jeugdklas bij de dames sterk vertegenwoordigd: resultaat 3U.

Eerste Pinksterdag, 4 juni de show in Venray. De Keurmeester Mevr. P. Runderkamp vond in onze Pipa haar Beste van het Ras! “We waren zo ontzettend trots op ons meisje van toen slechts 15 maanden.”

Mevr. P. Runderkamp vond in onze Pipa haar Beste van het Ras

Op 2 juli was de avondshow in Echt. Willy kon om gezondheidsredenen Pipa niet zelf showen omdat ze ’s avonds niet voldoende energie meer heeft. Gelukkig bood Pipa’s fokker Cornelia Loest haar voor te brengen. “Helaas was dit voor een van de andere exposant reden om hier een issue van te maken bij de ring.”, zegt Willy, maar Pipa deed het geweldig en behaalde 2U.

Afgelopen weekend was er een dubbelshow in Rotterdam en Pipa was voor beide dagen ingeschreven omdat de volgende show pas eind september is.  Dit weekend was het de laatste kans om een 3e jeugd CAC te behalen. Op zaterdag lukte het helaas niet met de tweede plek en het reserve CAC. Dus alles was nu gefocust op de laatste kans.

Zondag was een lange gezellige dag, want er stonden 50 honden voordat de keuring van de Old English Sheepdogs begon, dus de spanning werd steeds groter. Keurmeester was John Bond uit Ierland en Pipa stond met 2 andere succesvolle dames in de ring. Er was immers een Benelux Jeugd Winner titel te behalen die dag.

“Pipa had er zin in en ik heb alles gegeven”. Het resultaat 1U, res CAC en dus de titel maar ook het zo gewilde Jeugd CAC en het daarmee behaalde jeugd kampioenschap.

“Het was de goden verzoeken maar Ron had de fles met 1,5 liter bubbels verpakt in een enorme berg ijs in de auto gelegd en hebben we gezellig met alle exposanten in een inmiddels bijna lege hal een klein feestje gevierd”.

fles met 1,5 liter bubbels

Namens Onze OES feliciteren we Ron en Willy Opijnen met hun dubbele prijs, maar de mooiste prijs is natuurlijk Pipa zelf!