Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Pooh's topprestaties in breitensport
Deel deze pagina

Pooh’s topprestaties in breitensport

OES kunnen meer dan alleen maar mooi zijn, en dat heeft Pooh (Ch. Youandi Meringue) afgelopen weekend weer bewezen tijdens de Breitensport wedstrijd in Purmerend, welke werd georganiseerd door Stichting Breitensport Nederland.

Breitensport is een sportieve vierkamp met de onderdelen “gehoorzaamheid, slalom, hordes en parcours” waarbij niet alleen de hond moet presteren, maar ook het baasje een goede conditie moet hebben. Pooh en Inge trainen nu sinds een jaar elke week bij Dierencentrum Sevenum. Pooh kon begin dit jaar 4 maanden niet trainen vanwege haar zwangerschapsverlof ;-).

Ze beviel in februari van 8 pups, dus tijdens de dracht en kraamtijd nam huisgenoot Dwayne het stokje over en trainde tezamen met baasje en fokker Inge van Engelen. Dwayne vond het overigens net zo leuk en zal waarschijnlijk na zijn show carriere ook wel een serieuze Breitensporter worden volgens Inge.

Pooh's topprestaties in breitensport

Dit was de 3e wedstrijd waar Pooh aan deelnam, de vorige keren behaalde ze ook beide wedstrijden een podiumplaats. Tijdens de wedstrijden kan er in 3 klasses (niveaus) worden gestart. Pooh deed mee in de aspiranten klasse. Er deden meer dan 30 honden en geleiders mee, waarvan 16 in de aspiranten klasse. Pooh haalde 228 punten, wat een werkelijk zeldzame topscore is en won daarmee de 1e plaats over alle rassen! Doordat ze bij het onderdeel ‘gehoorzaamheid’ 42 punten haalde promoveert Pooh ook nog eens naar de VK1 klasse! Dit betekent dat ze in de toekomst ook in de hogere klasse mag starten.

Pooh's topprestaties in breitensport

Door deze prestatie mag Pooh op 10 november meedoen aan het Europees Kampioenschap in België. Wij duimen natuurlijk allemaal dat Pooh en Inge (want die rent net zo hard mee) daar met een beker naar huis gaan.

Meer informatie over Breitensport, kun je hier vinden