Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
OESCN Kampioens Club Match - 6 mei 2018
Deel deze pagina

Schrijf je nu in voor de KCM en Jongehondendag

Ieder jaar organiseert de Old English Sheepdog Club Nederland de Kampioens Club Match. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 6 mei en is er wederom gekozen voor de centrale locatie in Kerkwijk, nabij Zaltbommel.

Uiteraard is er weer een dubbel CAC te behalen en met het oog op de World Dog Show deze zomer in Nederland is het ook voor buitenlandse exposanten erg interessant om het Nederlandse kampioenschap te behalen.

Dit jaar is er wel iets anders bij de KCM.  Het was namelijk al heel wat jaren de traditie om een keurmeester uit Engeland te nodigen. Maar zoals bij heel veel andere rasverenigingen loopt het aantal inschrijvingen voor de Clubmatch terug. De kosten om een keurmeester te laten overkomen, de huisvesting en overige voorzieningen kunnen niet gedekt worden door de inschrijfgelden. Dan komen daar ook nog de kosten van huur voor de hal en al het overige wat komt kijken bij een show er nog bij. Dit jaar heeft de OESCN het dus anders aangepakt. In navolg van de BOESC is er gekozen om een gerenomeerd keurmeester uit België uit te nodigen. Dhr. F. Declercq is geen onbekende voor ons geliefde ras want hij heeft zelf ook Old English Sheepdogs gehad.

Schrijf je nu in voor de KCM en Jongehondendag

De KCM wordt sinds een aantal jaar gecombineerd met de Jonge Honden Dag. Dit is een gemoedelijke show waarbij “nieuwkomers” kunnen kennismaken met de showring. Daarnaast vinden velen het geweldig om op zo’n dag de broertjes en zusjes van hun hondje te ontmoeten. “De sfeer is er ook altijd opperbest”, zegt Rosita Guerand.  Nieuwkomers hoeven ook niet bang te zijn dat ze er alleen voor staan, want er zijn altijd mensen die willen helpen.

Schrijf je nu in voor de KCM en Jongehondendag

“De keurmeester voor de Jonge Honden Dag is gekozen omdat hij zeer uitgebreide keurrapporten schrijft en de honden en baasjes alle aandacht geeft die nodig is. Indien je wil weten wat een keurmeester van jouw bob vindt kan ik je aanraden in te schrijven “, aldus een enthousiaste Rosita.

Inschrijven voor de KCM en Jongehonden Dag kan met dit formulier op de site van de OESCN.

 

Schrijf je nu in voor de KCM en Jongehondendag