Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
TOP OES 2016 feestje
Deel deze pagina

TOP OES 2016 feestje

Ook dit jaar sluiten we het jaar af met de bekendmaking van de TOP OES. Het hele jaar door waren er 20 shows, en deden er 46 verschillende honden mee, in 4 categorieën.

Alle honden tellen mee, ongeacht hun afkomst, land van herkomst of eigenaar. Het is immers de competitie om de mooiste en beste hond. Showen kost veel tijd en energie, en wij van Onze OES vonden dat dat wel eens wat meer beloond mocht worden. Immers, op shows worden de honden beoordeeld op hun ‘rastypische eigenschappen’, en daarmee zorgen ze ervoor dat de OES op een OES blijft lijken. Want een hond die niet voldoet aan het rasbeeld, zal op een keuring (show) al snel aan de kant komen te staan.

Om het harde werken en de sportiviteit van de deelnemers wat positieve aandacht te geven, hebben we de TOP OES competitie in het leven geroepen. Daarvoor hebben we fantastische sponsors in Jean Peau, Fish4Dogs, Chartoll en Extrapet gevonden die ons graag leuke producten ter beschikking stellen om de winnaars in het zonnetje te zetten.

de prijzen van de gulle sponsors

Bij de reuen is Ch. Youandi Grand Cru op de eerste plaats geëindigd. Dwayne is gefokt en eigendom van Inge van Engelen
de 2e plaats is voor Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal (eigenaar Cornelia Loest)
de 3e plaats is gedeeld door Law of Love How To Fall In Love (Lizie van Heel) en Macoes Aspen (Dorota Bodzioch)

2016 Reu 1

Bij de teven was Nice Lady Nedezda of Snowboot Bears de winnaar met een straatlengte voorsprong op alle andere honden. Nedezda woont in Luxemburg bij haar eigenaresse Maryse Cornelis en is gefokt door Chris van Beirendonk.
de 2e plaats is voor Ideal Inimini Du Domaine de L’ame des Berges (eigenaar Chris van Beirendonk)
de 3e plaats is voor Brinkley Moonlight ‘n Roses (eigenaar Richard en Diane De Sevren Jacquet

teef1

Dan de jeugdhonden, zij zijn onze toekomst! Helaas zijn er maar weinig jeugd reuen geshowd afgelopen jaar, maar alle deelnemers hebben hun plaats dik verdiend.
De winnaar is Macoes Bacardi Snowboot Bears. Bacardi is in Polen geboren bij fokker Dorota Bodzioch, en is eigendom van Chris van Beirendonk.
de 2e plaats is voor Danish Delight Valentino (eigenaar Birgitte Schjoth)
de 3e plaats is voor Law of Love Just it’s High Fashion (eigenaar Thijs Verhoeven)

jeugdreu1

Last but not least vermelden we graag de winnende jeugd teef Brinkley Moonlight ‘N Roses. Rosey is in Engeland geboren bij fokker Pamela Tomes en woont bij Richard en Diane De Sevren Jacquet in Limburg. Het bijzondere is dat Rosey na haar jeugd carriere overstapte naar de competitie voor de volwassen dames, en ook daar de 3e plaats wist te veroveren!
de 2e plaats is voor Ostwind aus dem Elbe-Urstromtal (Nicole Keicken)
de 3e plaats is voor Valentine aus dem Rotmaintal (Jessica van Dijk)

jeugdteef1

Het volledige overzicht van alle honden in de top 10 vind je hier. Proficiat allemaal, en we hopen jullie allemaal weer terug te zien in de showring in 2017!

Ook volgend jaar worden we weer gesponsord door Jean Peau, Fish4Dogs, Chartoll en Extrapet.