Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Twee Nederlandse wereld kampioenen!
Deel deze pagina

Twee Nederlandse wereld kampioenen!

Op 11 november vond de WDS (World Dog Show) plaats in Leipzig. Oftewel, de wereldkampioenschappen voor alle rassen. Er waren meer dan 31000 honden ingeschreven voor de “Leipzig Winner” op woensdag, en de WDS op donderdag t/m zondag. 63 daarvan waren OES, en werden op zaterdag gekeurd door rasspecialist John Wauben.

De voorbereidingen voor een dergelijk belangrijk evenement start al weken van te voren, door alles te plannen en te regelen. Op het werk, de reis, camperplaatsen reserveren etc. Dan op woensdag de showhonden in bad stoppen, donderdagochtend camper inpakken en 500km naar Leipzig reizen. Op vrijdag konden we shoppen, vrienden met honden uit andere rasgroepen supporteren, en natuurlijk vroeg naar bed.
De show begon om 9 uur. Dus we stonden om 5 uur al naast ons bed om honden uit te laten, baarden nogmaals te wassen, koffie drinken, nog snel zelf douchen, en naar de hal te lopen. Om half 7 was het al behoorlijk druk rondom de ring en na het begroeten van de conculega’s werd er overal hard gewerkt om de honden voor te bereiden op de wedstrijd.

Pascalle mocht als eerste Nederlander de ring in om haar Pastou (Ch Youandi Pompidou) in de veteranen klasse te showen, en won 1 EXC en daarmee de titel World Veteran Winner ’17!!
In de Kampioensklasse (9 deelnemers) waren de Nederlandse jongens goed vertegenwoordigd: Dwayne (Ch Youandi Grand Cru) won deze zware klasse, gevolgd op de tweede plaats door Ch Norman Harrison aus dem Elbe-Urstromtal, op plek 3 Ch One Oneiro Dei Nobilpazzi uit Italië, en op plek 4 Dani (Ch Danish Delight Quarterback) van Sjaak & Nelleke Meijer.

Kampioensklas WDS

©DOESC (Deutscher Old English Sheepdog Club e.V.)

In de open klasse stond de in Nederland gefokte Floyd (Ch Youandi Alive and Kicking) op de 4e plaats (10 deelnemers)
Dwayne werd daarna ook als beste reu uitgekozen, en is daarmee ” World Winner ’17!! Het reserve CACIB en vice WW ging naar de winnaar van de open klasse “Danish Delight U R the One”

Bij de teven was Dior (Youandi Milliséme) de enige dame om de rood-wit-blauwe vlag te verdedigen, en deed het met haar amper 7 maanden super door de 3e plaats met een “veel belovend’ in puppy klasse te veroveren.

De wereld titel bij de teven ging naar de mooie Ella uit Duitsland (Ch Shaggy Blue Bobs Umberta @ Blue Zottels) van Brigitte Leonhardt. Ze werd ook beste van het ras en 4e in rasgroep 1.

Na de keuringen hadden we een “Multi- Culti- Buffet” georganiseerd waarbij iedereen iets meebracht van zijn eigen land. Het was fantastisch om te zien hoeveel moeite de meeste mensen hadden genomen om wat bijzonders en lekkere hapjes of drankjes mee te nemen. Dat was smullen & genieten… Proost!

We zijn enorm trots om 2 van de prestigieuze titels mee Nederland te hebben genomen, met 2 half-broers nogwel! Pastou en Dwayne zijn zonen van onze -inmiddels hoogbejaarde- Shanti (Multi Ch Youandi Moet & Chandon). Nederland is een Wereld Kampioen & een Veteraan Wereld Kampioen rijker! Proost, of beter gezegd: PLOP!

De wereld titels

Best Veteran World Winner: Ch Danish Delight Mary Go Round
Veteran Winner reu: Ch Youandi Pompidou

Best Junior World Winner: Danish Delight Yasmina
Junior World Winner reu: Elton John Shaggy Edition

World Winner & Beste van het ras: Ch Shaggy Blue Bobs Umberta @ Blue Zottels
World Winner: Ch Youandi Grand Cru