Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Tweede plek voor Pooh op Europese Kampioenschappen Breitensport
Deel deze pagina

Tweede plek voor Pooh op Europese Kampioenschappen Breitensport

Op 10 november deden Pooh (Ch.Youandi Meringue) en Inge van Engelen mee aan de Europese Kampioenschappen Breitensport welke in Beringen/ België werden gehouden.

Door de uitstekende resultaten in drie kwalificatie wedstrijden van van het afgelopen jaar, mochten ze aan het EK 2013 meedoen. De titel Europees Kampioen wordt gewonnen door de combinatie baas/hond die in deze 3 wedstrijden + de kampioenswedstrijd het meeste aantal punten heeft behaald. De laatste wedstrijd telt dubbel mee in de totaal score.

Pooh was de voorgaande wedstrijd gepromoveerd en kwam nu voor de eerste keer in de VK1 klasse uit. Dit betekend dat de onderdelen appèl, slalom en horden nu ook los mogen worden gelopen en er daardoor meer punten kunnen worden gehaald. “We namen het risico om hoog in te zetten, maar helaas leverde het nogal wat fout-punten op omdat we er nog niet goed aan gewend waren om onder wedstrijd-stress los te werken. Ook al hadden we dit wel eerder ook getraind”, aldus Inge die tevreden terugkijkt op een mooie wedstrijd waar ze de derde plaats behaalde.

In het eindklassement voor de EK betekent dit een mooie 2e plaats voor Pooh in de VK1 waarmee ze diverse ervaren deelnemers achter zich laat en een eervolle podiumplaats in beslag neemt.

Op de foto staat het dreamteam van Dierencentrum Sevenum.
VLNR: Tanja met Parson JR “Tunnes” (eindigde in de top 10) Renske met Mechelaar “Vika” (EK 3e in VK2), Inge met Pooh (EK 2e VK1), Babette met Mechelaar “Tjong” (EK kampioen VK2) en Monique met kruising Flatcoated retriever “Luca” (EK 3e Aspiranten)

Nu is er een winterstop voor de wedstrijden, maar er wordt nu hard getraind en afgeteld naar de eerste wedstrijd in 2014 welke op 2e paasdag zal plaatsvinden.

Meer info over deze leuke sport vind je op: www.breitensport.nl