Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Vier Bobtails in Montenegro in grote nood!
Deel deze pagina

Vier Bobtails in Montenegro in grote nood!

Bobtail Nothilfe is een Duitse stichting die Bobtails in nood helpt. Eerder hebben ze al eens geholpen met een Bobtail uit een Spaanse “dodenstation” te redden. En nu vragen ze jullie aandacht voor het volgende.

Vier Bobtails in Montenegro in grote nood!In Montenegro zijn van een vreselijke eigenaar zijn 4 Bobtails afgenomen nadat ze zonder voedsel, water en enige medicatie werden aangetroffen. Ze vallen nu onder de verantwoording van de organisatie voor dierenwelzijn in de plaats de Arka, Montenegro. Omdat ze er ZO slecht aan toe zijn, zullen de medische kosten om dit viertal er weer bovenop te krijgen behoorlijk hoog zijn. Bobtail Nothilfe roept nu op om deze vier Bobtails financieel te ondersteunen. Zonder onze hulp kan de organisatie de kosten voor de behandelingen en verblijf niet bekostigen.

Het zal zeker drie maanden duren voordat de honden enigszins hersteld zijn. Omdat Montenegro niet valt onder het EU verdrag, duurt het daarna nog 3 maanden voordat ze naar een ander land mogen verhuizen.

Je kan je donatie overmaken t.n.v.

Bobtail Nothilfe e.V.
IBAN: DE70310605171407736016
SWIFT-BIC: GENODED1MRB

Vermeld bij je omschrijving/betalingskenmerk “Bobtails Montenegro”.

Voor de actuele stand van zaken rondom de 4 Bobtails kun je de Facebook pagina van Bobtails Nothilfe in de gaten houden.

Update 29 april 2014
De tussenstand van de donaties wordt op de website van Bobtail Nothilfe bijgehouden. Overboekingen vanuit het buitenland duren altijd wat langer dan vanuit Duitsland zelf. Om de honden ongeveer een half jaar te kunnen verzorgen is er 2000 euro per hond nodig!

Update 2 mei 2014
De honden hebben Leishmania, een ziekte die door zandvliegjes wordt overgebracht en (nog) alleen maar rondom de Middellandse Zee en zuidelijker voorkomt. Het is een ziekte waar een hond meestal niet meer vanaf komt maar goed te behandelen is. Arka Montenegro heeft nieuwe foto’s online gezet. Ze hebben ook namen gekregen: Merlin, Fee, Linn en Buddy.

Update 12 mei 2014
Vandaag is 1 van de Bobtails overleden. Meer informatie volgt nog 🙁

Update 16 mei 2014
Vandaag bereikte ons het nieuws dat naast een reu, ook een teef naar de rainbow bridge is vertrokken.

Update 18 mei 2014
Vreselijk slecht nieuws, Merlin de reu is vandaag ook overleden. Ook met Fee gaat het niet goed. Laten we hopen dat zij het wel gaat redden…