Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Youandi Grand Cru Best in Show in Frankrijk
Deel deze pagina

Youandi Grand Cru Best in Show in Frankrijk

In Nederland en België is het even rustig op het showgebied. Maar in het buitenland wordt er vrolijk door geshowd. Afgelopen weekend ontvingen we het goede nieuws dat een Nederlandse OES Beste van de Show was geworden in het Franse Bordeaux.

Zijn fokker en tevens eigenaar, Inge van Engelen, reed op een roze wolk terug naar Nederland en stuurde ons vandaag een kort verslag over haar Dwayne.

Youandi Grand Cru Best in Show in FrankrijkIk moest voor mijn werk naar Frankrijk, en om dit makkelijk te kunnen plannen maakte ik er een combinatie van een paar dagen vakantie van. Zo konden alle honden mee in de camper en als ik er dan toch ben… kan ik mooi voor de show in Bordeaux inschrijven, in de hoop dat Dwayne er een CACIB zou winnen voor zijn internationale titel. Er waren 5 OES ingeschreven. Dat Dwayne het CAC, CACIB en Beste vh Ras won, was niet zo’n zware klus aangezien de competitie niet zo zwaar was. Maar toen hij later in de middag de rasgroep herders won, maakte ik toch echt wel een grote vreugde sprong!

Toen we later tegen de andere 9 rasgroep winnaars de competitie aan moesten gaan, presenteerde Dwayne zich als een echte superster: zette z’n beste beentje voor, in een mooie draf in de spotlights. Hij genoot zichtbaar van alle aandacht… en won vervolgens “BEST IN SHOW”!!

Op deze internationale show waren 2650 honden ingeschreven… Mijn manneke was dus de allerbeste van al deze honden, en deze super overwinning is extra bijzonder omdat Dwayne op de dag exact pas 17 maanden oud was; dus eigenlijk nog een kleuter!

De bekers zijn enorm, zó mega groot!! Het was wel even puzzelen om die allemaal weer in de camper te passen en mee naar huis te kunnen nemen. Maar het is gelukt… het pastte er allemaal in, zelfs samen met wat extra doosjes wijn uit Bergerac en natuurlijk enkele doosjes champagne die we op de terugweg vlakbij Epernay hebben opgehaald….want ik kon het niet laten om nog wat extra “Grand Cru” champagne in te slaan om dit mega succes te vieren.

Á votre santé!
Text: Inge van Engelen/Youandi, Foto © Des Manton