Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Alles over de Bobtail of Old English Sheepdog
Youandi Grand Cru beste van het ras in Denemarken
Deel deze pagina

Youandi Grand Cru beste van het ras in Denemarken

Jaarlijks organiseert de OES club van Denemarken de “Jule Udstillung” (oftewel Kerstshow) trouw op de eerste Advent zondag. Deze show is alleen al vanwege de atmosfeer een aanrader om te bezoeken. De Denen weten hoe je een show gezellig maakt in kerstsfeer, en de onderlinge competitie is zwaar maar zéér sportief. Daar kan de rest van Europa een voorbeeld aan nemen.

Inge van Engelen (Youandi) bezocht deze show dit jaar niet voor de eerste keer; al meerdere malen werd de trip naar Køge en Lille Skensved in het verleden gemaakt. Diverse prijzen zoals Best puppy in show, en CAC’s werden door onder andere Muffin, Vincent, Shanti en Chanel op de voorgaande kerstshows gewonnen. Dit jaar werd een lang weekend Kopenhagen –inclusief Christmas shopping uiteraard- gepland met camper en de honden. Dwayne, Pooh en Shanti zouden aan de show meedoen op zondag.

Er waren 33 OES op deze kerstshow ingeschreven, waaronder 1 in de ‘korte vacht klasse’, 1 baby en 5 pups. De kwaliteit van de Deense OES ligt erg hoog; de Denen doen er werkelijk álles aan om hun honden gezond en mooi te fokken en tiptop op de show te presenteren. Import honden, en combinaties met buitenlandse ouders zorgen voor een gezonde en mooie populatie OES. De keurmeester was Jesper Ravn, die zelf ook jarenlang OES heeft gefokt onder de kennelnaam “Bubbleton”. NB: Eén van zijn laatste honden was James, oftewel “Topsecret” uit de Nederlandse kennel “Kehrfully Maid”. Tegenwoordig heeft Jesper nog uitsluitend Puli’s waarmee hij over de hele wereld aan de top staat.

Jesper was op slag verliefd op Dwayne (Ch Youandi Grand Cru) en onder de indruk van deze jonge kampioen. Dwayne won de kampioensklasse, en daarna ook Beste Reu met het CAC. (en hiermee dus ook de Deense kampioenstitel)
Bij de teven ging het ook boven verwachting: Pooh (Ch Youandi Meringue) won de 2e plaats in de zware openklas teven en later zelfs de 4e plaats voor beste teef en het Reserve CAC. Ook Shanti (Ch Youandi Moët & Chandon) mocht met een mooie 2e plaats in de veteranen klasse aansluiten, en tijdens de fokkersgroup won de Youandi kennel met Dwayne, Kerne, Shanti en Pooh ook de 2e prijs achter de mooie fokgroep van Danish Delight.

Als kers op de taart werd Dwayne eind van de dag aangewezen als BEST IN SHOW!! Het keurverslag, en de speech welke tijdens het diner na de show werd gegeven door de keurmeester hebben Inge laten blozen. De afsluitende woorden van Jesper vatten alles perfect samen: “Dwayne ís het rastype: zó moet een OES zijn. Als ik hem zie, zou ik zelf ook weer een Old English Sheepdog willen hebben!”

Wow…Dat is toch echt het mooiste compliment wat een fokker/ eigenaar/ liefhebber over d’r hond kan krijgen?

De volledige uitslagen van deze show zijn te vinden op: http://oesidk.dk